STRFKR Napisano Środa o 18:54 Zgłoś Napisano Środa o 18:54 Hej wszystkim! Mam pytanie odnosnie zaswiadczenia o niekaralnosci. Jestesmy na etapie NVC I chcemy jak najszybciej wyslac dokumenty. Podobno w Warszawie czas oczekiwania na spotkanie w ambasadzie jest szybki. To rzeczy. Chcialbym zapytac czy moge aplikowac o zaswiadczenie o niekaralnosci online + wniosek o wydanie wielojezycznego formularza. Czy jest to akceptowalne zeby zrobic online, czy trwa to dlugo bazujac na waszym doswiadczeniu ? (na stronie pisze ze do 20 dni) I czy ten wielojezyczny formularz jest akceptowalny w jezyku angielskim . Nie ma mnie fizycznie w Polsce ale moge zapytac czlonkow rodziny zeby aplikowali za Moja zgoda ale jesli mozna online. Cytuj
Xarthisius Napisano Środa o 20:45 Zgłoś Napisano Środa o 20:45 (edytowane) 1 hour ago, STRFKR said: Hej wszystkim! Mam pytanie odnosnie zaswiadczenia o niekaralnosci. Jestesmy na etapie NVC I chcemy jak najszybciej wyslac dokumenty. Podobno w Warszawie czas oczekiwania na spotkanie w ambasadzie jest szybki. To rzeczy. Chcialbym zapytac czy moge aplikowac o zaswiadczenie o niekaralnosci online + wniosek o wydanie wielojezycznego formularza. Czy jest to akceptowalne zeby zrobic online, czy trwa to dlugo bazujac na waszym doswiadczeniu ? (na stronie pisze ze do 20 dni) I czy ten wielojezyczny formularz jest akceptowalny w jezyku angielskim . Nie ma mnie fizycznie w Polsce ale moge zapytac czlonkow rodziny zeby aplikowali za Moja zgoda ale jesli mozna online. Nie. Musi byc ten papierowy i po polsku. Document Name: Zapytanie o udzielenie informacji o osobie (Request for information about a person) – only paper format is acceptable by the Embassy, no electronic version is allowed. Tu masz szczegoly co dokladnie chca (razem z instrukcja jak zaaplikowac, mozna z zagranicy) https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Poland.html Edytowane Środa o 20:46 przez Xarthisius Cytuj
STRFKR Napisano Środa o 20:56 Autor Zgłoś Napisano Środa o 20:56 Ok dzieki wielkie za odpowiedz. Czyli musi byc papierowa wersja. Moge tez aplikowac o wielojezyczny w papierowej zamiast tlumaczyc - byloby taniej. Wiesz czy byloby to akceptowalne ? Cytuj
Xarthisius Napisano Środa o 21:02 Zgłoś Napisano Środa o 21:02 (edytowane) 22 minutes ago, STRFKR said: Ok dzieki wielkie za odpowiedz. Czyli musi byc papierowa wersja. Moge tez aplikowac o wielojezyczny w papierowej zamiast tlumaczyc - byloby taniej. Wiesz czy byloby to akceptowalne ? Dokumentow w jezyku polskim (oprocz wyrokow sadowych) skladanych do WRW nie trzeba tlumaczyc. (Patrz: https://pl.usembassy.gov/visas/family-immigration/how-to-apply/ zakladka Required Documents / Translations na samym dole) Szablon jest na tej stronie zalinkowanej powyzej. Zwroc uwage, ze wszystkie 3 kartoteki chca miec zaznaczone. Edytowane Środa o 21:19 przez Xarthisius Cytuj
STRFKR Napisano Środa o 21:13 Autor Zgłoś Napisano Środa o 21:13 Wooow to jest super wiadomosc. Dzieki wielkie Cytuj
STRFKR Napisano Czwartek o 17:44 Autor Zgłoś Napisano Czwartek o 17:44 Ostatnie pytanie. Gdzieś na forum widziałem że jedni dostawali 3 a inni 1 pieczątkę na zaświadczeniu z KrK. Ma to znaczenie? Powinienem się upomnieć jeśli dadzą tylko 1? - Jak na załączonym zdjęciu Cytuj
Xarthisius Napisano Czwartek o 18:57 Zgłoś Napisano Czwartek o 18:57 1 hour ago, STRFKR said: Ostatnie pytanie. Gdzieś na forum widziałem że jedni dostawali 3 a inni 1 pieczątkę na zaświadczeniu z KrK. Ma to znaczenie? Powinienem się upomnieć jeśli dadzą tylko 1? - Jak na załączonym zdjęciu Jak zaznaczysz 3 pola, to powinni dac 3 pieczatki. Let's cross that bridge when we get there, bez sensu sie martwic na zapas. Cytuj
STRFKR Napisano Czwartek o 20:29 Autor Zgłoś Napisano Czwartek o 20:29 Hej! Temat PCC z Polski juz zalatwiony. Teraz zostal mi tylko z Niemiec - gdzie kiedys mieszkalem przez wiecej niz 6 miesiecy. Zrobilem duzy research I wiem ze moge to zrobic online (jesli mam ID z NFC z tego kraju - nie mam), lub listownie (tu jest problem bo wymagaja autoryzowanej notarialnie kopii dowodu/paszportu, a mnie ma mnie obecnie w PL lub online przez Polski e-KRK serwis. Czy ktos wie czy jest szansa zrobic to przez e-KRK "WNIOSEK O WYSTĄPIENIE Z ZAPYTANIEM O INFORMACJĘ Z REJESTRU KARNEGO PAŃSTWA OBCEGO" I np. upload pdf do NVC. Dziekuje za wszelkie odp. Ps. W Przypadku Polskiego CPP w ambasadzie w Warszawie musi byc papierowa wersja. Cytuj
Xarthisius Napisano Czwartek o 20:52 Zgłoś Napisano Czwartek o 20:52 (edytowane) 23 minutes ago, STRFKR said: Hej! Temat PCC z Polski juz zalatwiony. Teraz zostal mi tylko z Niemiec - gdzie kiedys mieszkalem przez wiecej niz 6 miesiecy. Zrobilem duzy research I wiem ze moge to zrobic online (jesli mam ID z NFC z tego kraju - nie mam), lub listownie (tu jest problem bo wymagaja autoryzowanej notarialnie kopii dowodu/paszportu, a mnie ma mnie obecnie w PL lub online przez Polski e-KRK serwis. Czy ktos wie czy jest szansa zrobic to przez e-KRK "WNIOSEK O WYSTĄPIENIE Z ZAPYTANIEM O INFORMACJĘ Z REJESTRU KARNEGO PAŃSTWA OBCEGO" I np. upload pdf do NVC. Dziekuje za wszelkie odp. Ps. W Przypadku Polskiego CPP w ambasadzie w Warszawie musi byc papierowa wersja. Tak jak Ci zalinkowalem reciprocity page dla Polski, jest tez dla Niemiec: Procedure for Obtaining: Requests for police certificates may be made by submitting a written request, in person, or online at www.fuehrungszeugnis.bund.de. Written requests may be submitted here: Der Generalbundesanwalt beim Bundesgerichtshof, Dienststelle Bundeszentralregister, Sachgebiet BZR 32 - Internationale Rechtshilfe, 53094 Bonn. In person requests may be made at: Bundesamt fuer Justiz, Besucherservice, Adenauerallee 99-103, 53113 Bonn on Mondays - Wednesdays: 7:30 - 16:00; Thursdays: 7:30 - 15:30; and Fridays 7:30 - 14:00. Former residents of Germany no longer registered in Germany may apply for an individual record through the German Embassy or Consulate in their country of residence, or directly with the Bundeszentralregister in Bonn. The application form is available at the German Embassy/Consulate, or directly from the Generalbundesanwalt beim Bundesgerichtshof Dienststelle Bundeszentralregister. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Germany.html Edytowane Czwartek o 20:52 przez Xarthisius Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi