Skocz do zawartości

wyjazd do kanady, czerwiec 2006, licealistka

angel_of_darkness

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czesc. wiem, ze temat po czesci sie powtarza, ale mam nadzieje, ze znajdzie sie ktos, kto mi pomoze :)

niedawno dowiedzialam sie, ze mam mozliwosc wyjazdu na wakacje. dlatego mam w zwiazku z tym mnostwo pytan, na ktore nie ma mi kto odpowiedziec w chwili obecnej. dlatego licze na Wasza pomoc :(

chcialabym wyjechac na poczatku czerwca. tylko tak. nie mam obywatelstwa ani pobytu stalego. moja siostra ma, chce mi wyslac zaproszenie. dlatego musze ubiegac sie o wize. podobno ze wzgledu na to, ze sie ucze w lo, nie bedzie najmniejszego problemu z jej uzyskaniem.

chyba mam pol roku od chwili przyznania wizy na wjazd do kanady? :?:

zastanawiam sie wlasnie jak to jest z biletami? bilet chyba lepiej kupic gdy juz wize bede miala w paszporcie, hm? dlatego czy wg Was luty to dobry czas na ubieganie sie o wize?

podobno ceny biletow zaleza od tego z jakim wyprzedzeniem je wykupimy?

sama nie wiem kiedy zaczac zalatwiac te sprawy.

aha! najwazniejsze. czy moi rodzice beda musieli jechac ze mna do ambasady?

jesli ktos z Was ubiegal sie o taka wize bedac jeszcze niepelnoletnim, to bylabym wdzieczna za jakies wskazowki :)

pozdrawiam -->

Napisano

hej ja jestem w podobnej sytuacji tez chce sie ubiegac o wize turystyczna tez chce jechac w czerwcu ale o wize planuje sie ubiegac juz w marcu tyle ze ja studiuje to mój email

ja68@o2.pl

odezwij sie to pogadamy na priva

troche sie juz tym interesuje wiec moze bede mogła ci jakos pomóc jezeli bedziesz chciała...

tak masz 6 miesiecy na wyjazd po uzyskaniu wizy

moim zdaniem lepiej kupowac bilet po uzyskaniu wizy ale jezeli chodzi o tak dalekie trasy jak kanada wydaje mi sie ze to nie robi az tak duzej róznicy z biletami to znaczy jak wczesnie je kupisz z tego co sie orjetowałam jezeli chodzi o np. londyn to tak jezeli kupujesz wczesniej to płacisz o wiele mniej - wiem bo latałam czesto

a co da kanady to nie jest to az tak duza róznica - moge sie oczywiscie mylic :!: :)

odezwij sie na emaila

jak chesz to podam ci email do ambasady kanadyjskiej i sama bedziesz mogła do nich napisac i o wszystko zapytac

narazie

-----------------------------------------

pozdrawiam

Napisano

wystarczy ze kolezanka przeczyta Forum i bedzie wiedziec jak sie do tego wziasc :)

co do cen biletow to jesli nie wykupisz biletu przed wakacjami to roznica w cenie bedzie wynosci kolo paru tysiecy zlotych ..ale wykupujesz wtedy jak bedziesz miec wize ...

a ile masz lat?bo mozesz byc w Ambasadzie sama bez obecnosci rodzicow.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...