Skocz do zawartości

dostałem wizę na pobyt stały do Kanady ale ...

zmiecionator

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Dostałem wizę na pobyt stały do Kanady (wraz z całą rodziną) ale w międzyczasie rozpocząłem studia w Polsce, których nie chciałbym rzucić.

Sprawa jest taka, że do Maja tego roku musimy znaleźć sie na terytorium Kanady... Chciałbym skończyć studia w Polsce a dopiero po studiach dołączyć do rodziny w Kanadzie...

Czy jest jakieś wyjście z tej sytuacji , żebym zostając sam w Kraju nie stracił wizy? czy dzieci studiujące mogą pozostać w kraju i dołączyć do rodziny dopiero po studiach?

Sprawa jest bardzo ważna...

Bardzo proszę o pomoc

(do ambasady nie mogę się dodzwonić - a jechać do Wawy to przeszło

400 km)

Będę wdzieczny za okazaną mi pomoc

mój e-mail: okonrad@interia.pl

gg: 2249032

pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na Państwa odpowiedź

• 2 tygodnie później...
Napisano

Mozesz pojechac z rodzinka do Kanady, przekroczyc granice, zalatwic wszystkie formalnosci i po tygodniu wrocic do PL. musisz byc w Kanadzie 2/5 lat zeby utrzymac status stalego rezydenta.

pozdrawiam

Witam,

Dostałem wizę na pobyt stały do Kanady (wraz z całą rodziną) ale w międzyczasie rozpocząłem studia w Polsce, których nie chciałbym rzucić.

Sprawa jest taka, że do Maja tego roku musimy znaleźć sie na terytorium Kanady... Chciałbym skończyć studia w Polsce a dopiero po studiach dołączyć do rodziny w Kanadzie...

Czy jest jakieś wyjście z tej sytuacji , żebym zostając sam w Kraju nie stracił wizy? czy dzieci studiujące mogą pozostać w kraju i dołączyć do rodziny dopiero po studiach?

Sprawa jest bardzo ważna...

Bardzo proszę o pomoc

(do ambasady nie mogę się dodzwonić - a jechać do Wawy to przeszło

400 km)

Będę wdzieczny za okazaną mi pomoc

mój e-mail: okonrad@interia.pl

gg: 2249032

pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na Państwa odpowiedź

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...