hvps Napisano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2006 W połowie lutego oboje wraz z żoną mamy rozmowę z konsulem w sprawie GC. Ja jestem zwycięzcą loterii i głównym aplikantem, a żona osobą towarzyszącą. I tu mam pytanie: czy po uzyskaniu GC w Polsce do USA mogę polecieć sam, a żona może dolecieć np. po roku, czy musimy lecieć razem?
KB Napisano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2006 Zona moze doleciec, Ty musisz byc pierwszy jako glowny aplikant.
hvps Napisano 22 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2006 tak wiem tylko czy moze doleciec dajmy na to po roku czy dwoch
Jim Beam Napisano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2006 czy moze doleciec dajmy na to po roku czy dwoch? Dajmy na to NIE MOZE. Wszyscy dostaniecie wizy emigracyjne WAZNE 6 MIESIECY. Wyjechac mozecie razem, ewentualnie glowny aplicant pierwszy, najwazniejsze, ze musicie byc w komplecie w USA przed data wpisana w wize - pol roku od wizyty u Konsulacie. Kto nie zdazy - juz nie wjedzie. Oczywiscie mozecie wjechac razem, odebrac GC a potem sobie wyjechac do Polski. Technicznie wykonalne aczkolwiek moim zdaniem nieracjonalne. pozdr.
sly6 Napisano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2006 lepiej sie tej daty trzymac wylotu i najwyzej wroci zona za pare tygodni jak musi byc w Polsce jakis czas
Jim Beam Napisano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2006 Dzięki za info Jim Beam! nie ma sprawy. powodzenia JB
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.