irna Napisano 6 godzin temu Zgłoś Napisano 6 godzin temu Cześć! Czy ktoś się orientuje jak wygląda praca masażysty w USA? Ogólnie moim docelowym zawodem będzie fizjoterapeuta, ale zanim nostryfikują mi dyplom i zdam egzamin, to pewnie trochę czasu minie, a chciałabym się zająć czymś co jest w zawodzie. Wiem, że będę musiała zrobić kurs w USA, czy jeśli będzie to ogólny kurs masażu, to czy będę mogła się zajmować też kobido(umiejętności jeszcze z Polski), czy na to też będę musiała robić kurs? Jak to tam wygląda? Ktoś ma jakieś doświadczenie w temacie pracy jako masażysta w USA? Pozdrawiam serdecznie Cytuj
katlia Napisano 5 godzin temu Zgłoś Napisano 5 godzin temu 17 minutes ago, irna said: Cześć! Czy ktoś się orientuje jak wygląda praca masażysty w USA? Ogólnie moim docelowym zawodem będzie fizjoterapeuta, ale zanim nostryfikują mi dyplom i zdam egzamin, to pewnie trochę czasu minie, a chciałabym się zająć czymś co jest w zawodzie. Wiem, że będę musiała zrobić kurs w USA, czy jeśli będzie to ogólny kurs masażu, to czy będę mogła się zajmować też kobido(umiejętności jeszcze z Polski), czy na to też będę musiała robić kurs? Jak to tam wygląda? Ktoś ma jakieś doświadczenie w temacie pracy jako masażysta w USA? Pozdrawiam serdecznie Zalezy od stanu -- nawet od specyficznych miast w danym stanie. Gdzie ja mieszkam (Kolorado) w calym stanie na kobido (i jakikolwiek masaz) musisz miec zdany kurs, egzamin i license. Z Polski umiejetnosci nie beda sie liczyly na legalna prace w tej branzy. Natomiast naprzyklad w Kaliforni ogolnie nie musisz miec license and czesto sa regulaminy w indiwidualnych miastach ktore moga ja wymagac. Cytuj
irna Napisano 4 godziny temu Autor Zgłoś Napisano 4 godziny temu Dziękuję za odpowiedź! A wiesz może gdzie takie informacje sprawdzać? Cytuj
Roelka v.2 Napisano 3 godziny temu Zgłoś Napisano 3 godziny temu (edytowane) Eh myslisz o wizie pracowniczej dla masazysty? Masazystow w US jest od groma i raczej watpie zeby pracodawcy chcieli kogokolwiek z zagranicy sciagac specjalnie. A juz szczegolnie nie w obecnych czasach. Chyba ze masz juz obywatelstwo US albo zielona karte to wtedy jest inna sprawa. Edytowane 3 godziny temu przez Roelka v.2 Cytuj
katlia Napisano 3 godziny temu Zgłoś Napisano 3 godziny temu 1 hour ago, irna said: Dziękuję za odpowiedź! A wiesz może gdzie takie informacje sprawdzać? Naprzyklad tu: https://www.amtamassage.org/state-regulations/ Albo przez Google Wrzuc do wyszukiwarki stan, miasto i "massage license requirements" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi