Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć! Czy ktoś się orientuje jak wygląda praca masażysty w USA? Ogólnie moim docelowym zawodem będzie fizjoterapeuta, ale zanim nostryfikują mi dyplom i zdam egzamin, to pewnie trochę czasu minie, a chciałabym się zająć czymś co jest w zawodzie. Wiem, że będę musiała zrobić kurs w USA, czy jeśli będzie to ogólny kurs masażu, to czy będę mogła się zajmować też kobido(umiejętności jeszcze z Polski), czy na to też będę musiała robić kurs? Jak to tam wygląda? Ktoś ma jakieś doświadczenie w temacie pracy jako masażysta w USA?

Pozdrawiam serdecznie

Napisano
17 minutes ago, irna said:

Cześć! Czy ktoś się orientuje jak wygląda praca masażysty w USA? Ogólnie moim docelowym zawodem będzie fizjoterapeuta, ale zanim nostryfikują mi dyplom i zdam egzamin, to pewnie trochę czasu minie, a chciałabym się zająć czymś co jest w zawodzie. Wiem, że będę musiała zrobić kurs w USA, czy jeśli będzie to ogólny kurs masażu, to czy będę mogła się zajmować też kobido(umiejętności jeszcze z Polski), czy na to też będę musiała robić kurs? Jak to tam wygląda? Ktoś ma jakieś doświadczenie w temacie pracy jako masażysta w USA?

Pozdrawiam serdecznie

Zalezy od stanu -- nawet od specyficznych miast w danym stanie. Gdzie ja mieszkam (Kolorado) w calym stanie na kobido (i jakikolwiek masaz) musisz miec zdany kurs, egzamin i license. Z Polski umiejetnosci nie beda sie liczyly na legalna prace w tej branzy. Natomiast naprzyklad w Kaliforni ogolnie nie  musisz miec license and czesto sa regulaminy w indiwidualnych miastach ktore moga ja wymagac. 

Napisano (edytowane)

Eh myslisz o wizie pracowniczej dla masazysty? Masazystow w US jest od groma i raczej watpie zeby pracodawcy chcieli kogokolwiek z zagranicy sciagac specjalnie. A juz szczegolnie nie w obecnych czasach.

Chyba ze masz juz obywatelstwo US albo zielona karte to wtedy jest inna sprawa.

Edytowane przez Roelka v.2