Adasz? Napisano 28 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2006 Dzieki wielkie za rady . Ja jednak chce sprobowac to zrobic z tad. Na razie mam dobra prace i moge poczekac. Tylko zal tych kilku dni w okolicach swiat. Klimaty w ameryce sa 100% konsumpcyjne. Nie tak jak u nas. Moze to zabrzmialo patetycznie ale wymiotowac sie chce slyszac od polowy listopada swiateczne piosenki na kazdym kroku. a w 2 dzien swiat wyrzucone choinki na ulicu. Czy ktos moglby zasugerowac mi prowincje gdzie bylo by ciekawie (z angielskim)? Pozdro dla sly6,kasi77 i max'a321 :smt041 :smt028
sly6 Napisano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2006 Alberta bo duzo teraz jest tam pracy i miasta sie rozwijaja do tego Brytyjska Kolumba klimat lagodny w zimie jak i Olimpiada wiec tez sie rozwija ta prowincja a i jeszcze Ontario (najwieksze skupisko Polakow) reszte prowincji tez mozna wziasc pod uwage (np tanio tam sie mieszka ale nie zarobisz za duzo).
kasia77 Napisano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2006 sly6, Moze i masz racje, nie neguje tego. Nie znam sytuacji w Wiedniu wiec nie bede dyskutowac. Ja swoja opinie oparlam na wiadomosciach z usa, gdzie jestem teraz. Moze Wieden inaczej do tego podchodzi, a moze przepisy sie zmieniaja. Tak jak tutaj Buffalo raptem rok temu, podchodzilo lepiej do aplikacji, teraz zaczeli wymagac coraz wiecej dokumentow. najlepiej pojsc do prawnika ktory zajmuje sie imigracja do Kanady to wtedy dostanie sie njlepsze informacje. Pozdrawiam
sly6 Napisano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2006 kasia77 z tym to masz racje bo inaczej jest w USA inaczej w Wiedniu bo wczoraj moj kolega napisal jak skladal papiery w Ambasadzie w Warszawie (juz po rozmowie w Wiedniu),pytali sie o ten test z jezyka francuskiego i angielskiego a On na to ze nic nie wie wiec kobieta zadzwonila wyzej i sie dowiedziala ze od ludzi emigrujacych do Quebecu nie sa wymagane te testy (ale chodzi o skladanie papierow przez Wieden).wszystko jest opisane jakie papiery trzeba dostarczyc na rozmowe w Wiedniu : http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/a...lais/index.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.