Skocz do zawartości

oplata za ubezpieczenie samochodu

karola

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hej mam pytanie

place za ubezpieczenie samochodu w usa niebianska kwote

czy jezeli mam wyznaczony czas za zaplacenie ubezpieczania i spoznie sie na przyklad dwa czy trzy dni z tym co cos sie stanie?, czy mam ubezpiecznie dalej?

jak jez z placeniem tutaj rachunkow? czy rzeczywiscie trzeba to robic na czas czy nikt z tego nie strzela?

dzieki

k

Napisano
hej mam pytanie

place za ubezpieczenie samochodu w usa niebianska kwote

czy jezeli  mam wyznaczony czas za zaplacenie ubezpieczania i spoznie sie na przyklad dwa czy trzy dni z tym co cos sie stanie?, czy mam ubezpiecznie dalej?

jak jez z placeniem tutaj rachunkow? czy rzeczywiscie trzeba to robic na czas czy nikt z tego nie strzela?

dzieki

k

raczej nie, ale moga ci jakies fee policzyc za spoznienie i lepiej, zeby w tym czasie nie jezdzic, bo mozna do pierdla za brak ubezpieczenia isc.

Napisano

Bardzo prawdopodobne, ze dostaniesz kare za spoznienie. Mi sie raz zdarzylo zapomniec i spoznilam sie tydzien. Zaplacilam jakies $20 wiecej niz normalnie.

Inna sprawa, ze prowadzenie samochodu bez proof of liability jest nielegalne. Nie mowiac juz o kosztach w przypadku ewentualnej kolizji...

Napisano

Wszystko zależy od firmy. Przekroczenie terminu wpłynięcia opłaty do odbiorcy równa się z rozwiązaniem umowy. Najlepiej wpłacać z miesięcznym wyprzedzeniem. Data stempla nie ma znaczenia! Taka moja rada.yurek

Napisano

Generalnie firmy nie odmowia Ci ubezpieczenia jak sie spoznisz te 3 dni, ale moga jakas LATE FEE oplate dodac, a jak wyjdzie np, ze w czasie tych 3 dni zrobisz stluczke, to napewno nie uznaja tego, a policja cie zaaresztuje za brak waznego ubezpieczenia. Samochod nie moze stac na ulicy, jak ma niewazne ubezpieczenie, musi byc na parkingu zamknietym lub w garazu. Lepiej sie nie spozniac.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...