Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej!
mam zagwozdkę dotyczącą tego co powinienem zrobić. 
w 2019 dostałem na 10 lat wizę b1/b2
3 lata później dostałem GC z loterii wizowej. Wjechałem do USA, "aktywowałem" GC i po niedługim czasie się jej formalnie zrzekłem (uznałem, że jednak nie chcę tam mieszkać).
Obecnie chciałbym pojechać na niecałe trzy tygodnie na wycieczkę do USA. Czy powinienem zawnioskować o ESTE? Czy może ta moja wiza z 2019 jest jeszcze ważna? 
Dzięki za odp.

Pozdrowienia!

Napisano
3 hours ago, Jacek87 said:

Hej!
mam zagwozdkę dotyczącą tego co powinienem zrobić. 
w 2019 dostałem na 10 lat wizę b1/b2
3 lata później dostałem GC z loterii wizowej. Wjechałem do USA, "aktywowałem" GC i po niedługim czasie się jej formalnie zrzekłem (uznałem, że jednak nie chcę tam mieszkać).
Obecnie chciałbym pojechać na niecałe trzy tygodnie na wycieczkę do USA. Czy powinienem zawnioskować o ESTE? Czy może ta moja wiza z 2019 jest jeszcze ważna? 
Dzięki za odp.

Pozdrowienia!

Nie jest wazna. W momencie otrzymania IV wszystkie NIV zostaja cancelled without prejudice, nawet jak ich tak nie ostempluja.

• Dziękuję! 1