Skocz do zawartości

Wiza - jakie dokumenty?

marylap

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Powiedzcie, proszę! - Będę ubiegać się o wizę na zaproszenie przyjaciół - turystyczną. Czy powinnam mieć ze sobą wyciąg z banku o bieżącym stanie konta, czy może historię konta za jakiś okres też? Jeśli tak - to za jaki? Czy kogoś z Was proszono o okazanie takich dokumentów? Pozdrawiam!

Napisano

idz do swojego banku i powiedz ze chcesz zaswiadczenie do Ambasady i powinni Ci dac jaki masz stan gotowki na dzien dzisiejszy (to zalezy jakie masz konto czy tez dewizowe to tez bierzesz ten stan),,powinno byc to z pieczatka banku i podpisem..pamietaj ze bedziesz czekac na wydanie tego zaswiadczenie z kolo 5 dni (zalezy od banku)plus zaplacisz za nie.

Napisano

Hej, to jeszcze raz ja! Mam już chyba wszystkie potrzebne dokumenty. To powiedzcie, proszę, teraz - co oddaję na początku? Wypełniony formularz, zaproszenie, paszport, zaświadczenia z pracy i z banku. Coś jeszcze? A o co - ewentualnie - mogą mnie jeszcze poprosić?

Napisano

marylap jesli nie masz innych papierow ze cos Cie trzyma w Polsce (np na wlasnosc mieszkanie)to te bierzesz ktore wymienilas.

i tak jak napisalas te papiery skladasz.

moga poprosic o to abys im udowodnila ze ten Ktos z Toba utrzymuje kontakt(tzn koperty na Twoj adres domowy moga byc)no ale teraz w dobie internetu :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dzięki wszystkim za info! Wizę dostałam tydzień temu! Ani o urlop, ani o mieszkanie, ani o samochód mnie nie pytano. Zaproszenie, kwity z banków i maleńkie (formatem!) zaświadczenie o zatrudnieniu plus parę pytań - wystarczyło.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...