Kevin Posted February 6, 2006 Report Posted February 6, 2006 siemka... jade pierwszy raz do USA i mam chyba jak kazdy wiele obaw i pytan zwiazanych z USA i w moim wypadku Laughlin i kasyna River Palms. pisze sie na prace związana z napiwkami tzn albo valet albo kelner... ale tez dobrą opcja jest Security officer. W robocie z napiwkami płaca 5,50 a w ochronie 8,50 za h! w prostym przeliczeniu za dzien pracy za ochorne dostane 68$ a za sam dniówke jako kelner czy valet 44$ i moje obawy wiąza sie z tym iż oc by sie nie działo na ochronie dostałbym wiecej co by sie nie działo a na napiwkach nie wiem... cyz naprawde mozna na napiwkach zarbic duzo wiecej?? chdozi mi czy wiecej niz dniówka na ochronie?? czyli wiecje niz te 68$??? tez chodzi mi o to zeby przez jakis czas jechac na dwie prace by jak najszybciej zwróciła sie cała impreza bo neistety musze zwrócic kase któa pzyczyłem na ta impreze.... co byscie mi polecili??? a moze odradzili mi prace w tym kasynie i laughlin.... w ogole bylbym wdzieczny za odpowiedz i napisanie czegokolwiek o tym miescie.... warunkach pracy itp itd...
Kobi Posted February 6, 2006 Report Posted February 6, 2006 napisałem ci na gg. Mozemy sie zgadac bo mój kumpel był. Z tego co wiem na pierwszy raz to jest spoko
czarny83 Posted February 6, 2006 Report Posted February 6, 2006 na Twoim miejscu bralbym valeta bez zadnego zastanawiania sie nad serwerem a tym bardziej nad ochroniarzem na samych napiwkach spokojnie wyciagniesz ponad $60 dziennie a czasami wiele wiecej nie bylem w Riverpalmsie ale bylem valetem w innym kasynie tylko ze tam byly napiwki dzielone na wszystkich, wrzucalo sie do pudelka i co 2 tyg byly dzielone ale jakbym na siebie pracowal to spokojnie 60 dziennie by sie wyciagalo a sama prace jako valet bardzo polecam
gorin Posted February 6, 2006 Report Posted February 6, 2006 a w jakim kasynie byłeś? bo ja też jade pierwszy raz i do kasyna i myśle o tej pracy..., ewentualnie jaką inną? tez w kasynie.... pozdro
Kobi Posted February 6, 2006 Report Posted February 6, 2006 ja tam tez raczej pojade tylko nie wiem do jakiego kasyna. Mozna sie zgadac
czarny83 Posted February 6, 2006 Report Posted February 6, 2006 ja bylem w mississipi w gulfport nie dosc ze trzeba bylo napiwki dawac do wspolnej skrzynki i pozniej sie dzielilo to na wszystkich to MS jest jednym z najbiedniejszych stanow dlatego moze byc o wiele lepiej jedyne minusy tej pracy stwarza pogoda- trzeba biegac czasem w 40stopniowym upale albo w scianie deszczu ale praca ogolem bezstresowa:) a i mozna czasem pozyczyc sobie jakies precjoza z aut:)))hhehe albo cos zjesc, posluchac muzyki itp:D a pozostale ciekawe prace to bellman czyli bagazowy, tez nie za ciezkie a dobre napiwki wpadaja kelner barman tez dobrze platne,wydaja sie latwe ale jest troche bieganiny i cos sie czasem nie podoba klientom i trzeba sie tlumaczyc
Chomik Posted February 7, 2006 Report Posted February 7, 2006 w ogole bylbym wdzieczny za odpowiedz i napisanie czegokolwiek o tym miescie.... warunkach pracy itp itd... Wpisz w wyszukiwarke "Laughlin", znajdziesz opisy osob, ktore tam byly. W Y S Z U K I W A R K A ! :roll: Na poczatek: http://www.usa.info.pl/board/index.php?showtopic=2027 , http://www.usa.info.pl/board/index.php?showtopic=1199 , http://www.usa.info.pl/board/index.php?showtopic=1072 Jako kelner zarobisz duuuuzo wiecej, niz w ochronie...
mefisto Posted June 6, 2007 Report Posted June 6, 2007 Nie masz amerykańskiego prawka przez minimum 2 lata - zapomnij o valecie. Możesz być bellmanem, albo próbować, jako kelner, ale starać się do jakiejś dobrej knajpy (co na worku jest mało realne). Wtedy napiwki są większe niż dniówka np. w security, czy front desku. Najlepiej uderzać na dealera do Riverpalms - tam lubią Polaków (a menedżer Pitów zwłaszcza lubi Polki ) i chętnie nas zatrudniają (przynajmniej tak było jeszcze 3 miechy temu). Pieniądze chyba najlepsze są właśnie z dealerowania.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.