Skocz do zawartości

Jak załatwic wyjazd wize

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam pieknie!!!! mam pytanie w Chicago mam chlopaka i bardzo bym chciala wyjechac do niego obecnie jestem studentka pierwszego roku studiuję Administracje Publiczną i zastanawiam sie co mam zrobi w sensie jak to wszystko zaczac załatwiac i czy jest jakas szansa zatanawialam sie rowniez nad kontynuowaniem nauki tm ale czy to jest możliwe bardzo prosze o pomoc i porade :D

Napisano

Jakie chlopak ma obywatelstwo?

Jezeli ma amerykanskie i jest to powazny ( czyli chlopak to prawie maz) zwiazek wchodzi w gre wiza narzeczenska.

Jezeli nie ma obywatelstwa amerykanskiego wiza turystyczna lub j1 np z programu w&t ( znacznie wieksze szanse sa otrzymania wizy j1 niz wizy turystycznej). Po przylocie do stanow przekwalifikowanie wizy na wize studencka f-1.

Napisano

hey, ja mam podobna sytuacje, tyle ze chce jechac tylko na wakacje moj chlopak ma obywatelstwo amerykanskie i mam pytanie czy potrzebuje specjalnego zaproszenia czy tez wystarczy mi wiza turystyczna

Napisano

Mój chłopak ma tylko zieloną kartę wiec nie wiem sama jak to rozwiązać bardzo mi zalezy na tym wyjezdzie tylko nie wiem czy to mi sie uda

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...