harper12 Napisano 9 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2006 Witam! niedlugo mam zamiar jechac do ambasady,starac sie po jednorazowa wize turystyczna do Kanady, aby odwiedzic moja rodzinke. Powiedzcie prosze jakie dokumenty dokladnie musze miec ze soba.Zaproszenie juz mam:) Jestem studentem juz ostatniego roku, a pozatym tez pracuje,wiec napewno wroce zpowrotem!!Pomozcie jakie dokumenty dokladnie mam miec?ze szkoly co dokladnie?z WKU?/niewiem :?: .POMÓZCIE:) :idea: ,zeby pozniej sie nie wrocic bez niczego:(bo do Warszawy mam kawal drogi:/ :cry: No i czy mam jechac tam w ciemno czy trzeba sie jakos umowic na konkretny dzien?jak to jest? Prosze o pomoc i z góry wielkie dzieki:))) POZDRAWIAM:)))
sly6 Napisano 9 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2006 jesli jestes studentem to indeks i legitymacje musisz miec co do pracy to zalezy na ile bedziesz miec wystawione zaswiadczenie o urlopie z pracy(miej na tyle na ile masz zaproszenie),a masz konto bankowe bo jesli masz to bierzesz zaswiadczenie z banku,zadnych z WKU kwitow nie trzeba brac , nie musisz sie umawiac na rozmowe ,wpuszczaja ludzi od 8:15 do 11:00 (trzeba byc kolo 7-7:30 rano )oprucz srody.musisz juz miec wypelniony wniosek wizowy i tego samego dnia odbierasz paszport z wiza,oplate za wize wnosisz na terenie Ambasady . wniosek wizowy: http://www.canada.pl/Forms/PolAppV.asp powodzenia
harper12 Napisano 9 Lutego 2006 Autor Zgłoś Napisano 9 Lutego 2006 dzieki za info a jakies zaswiadczenie ze szkoly tez trzeba miec ze studiuje? i jakies z pracy?czy tylko o urlopie?prosze o pomoc.dzieki:) I czy ten wniosek moze byc recznie wypelniony?czy na kompie trzeba go wypelnic i wydrukowac? A i jeszcze jedno?Nie orientujecie sie ilu teraz jest tak mniejwiecej dziennie chetnych?czy duzo ludzi teraz stoi przed ambasada?zamierzam tak w przyszlym tygodniu sie wybrac
sly6 Napisano 9 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2006 harper12 a jesli chcesz to niech Ci napisza zaswiadczenie ze studiujesz, co do zaswiadczenia to od kiedy pracujesz,na jakim stanowisku i jaki etat no i ile masz przydzielonego urlopu(tzn platny czy tez bezplatny),co do wniosku to mozesz wizasc go z Ambasady i wypelnic pod Ambasada lub tez ten ze strony i wypelniasz komputerowo jak teraz pojedziesz to bedzie malo tzn jakies kolo 40-50 ale blizej wakacji i w wakacje to jest po 100-120 osob dziennie .pozdrawiam
harper12 Napisano 9 Lutego 2006 Autor Zgłoś Napisano 9 Lutego 2006 Dzieki za informacje Sly6 A niewiecie moze po ile tak mniejwiecej osob wpuszczaja dziennie w ogole? :roll: I jak myslicie ciezko jest dostac ta wize do Kanady?Bo podobno do USA jest latwiej?? dzieki z gory:) pozdrawiam
sly6 Napisano 9 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2006 moga przyjac do 120 osob ..juz napisalem Ci ze 40-50 osob na ten czas , a to zalezy od osob ktore sie staraja o wize i jak przebiega rozmowa wiec podbnie jest w Ambasadzie USA.
harper12 Napisano 9 Lutego 2006 Autor Zgłoś Napisano 9 Lutego 2006 oki:) spox! dzieki za informacje,jak bede mial jakies jescze pytania to bede pisal:) Sly6 - pozdrawiam:)
anna23 Napisano 10 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2006 na temat tego wyjazdu?te zinteresowałaby mnie Kanada i taka praca czekam na odp. pozdrawiam
harper12 Napisano 14 Lutego 2006 Autor Zgłoś Napisano 14 Lutego 2006 witam:) Planuje jechac do Kanady w Lipcu tego roku i zamierzam teraz starac sie o wize:) Moje pytanie to takie czy nie jest jeszcze za wczesnie?ale zalezy mi abym jak najszybciej dostal wize:) Jak to jest? oni w ambasadzie wbijaja wize i ona jest wazna tylko przez pol roku i od momentu jej wbicia do paszportu?czy od momentu wyjazdu(przekroczenia granicy)?? AHA jeszce jedno pytanko?Ile wazne jest zaproszenie, ktore dostalem od rodziny z Kanady?Dodam ze dostalem to zaproszenie w grudniu 2005 i wypisane zostalo tez w grudniu 2005r Prosze pomozcie:))) Z gory dzieki pozdarwiam:) 8)
sly6 Napisano 15 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2006 witaj harper12 mozesz teraz sie starac o wize poniewaz dostaniesz 6 miesiecy na wlot na teren Kanady od daty wydania wizy w Ambasadzie ,zaproszenie jest wazne 1 rok czasu ,tez tak mialem ze dostalem zaproszenie w grudniu a o wize staralem sie w kwietniu a wyjechalem w okresie wakacji ,powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.