Skocz do zawartości

Kto Wyjechal Do Kanady Jako Live-in Caregiver?

aga3877

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Wszystkich!

Poszukuje osob, ktore wyjechaly do Kanady jako Live-in Caregiver i znaja caly proces od strony praktycznej. Niedlugo wybieram sie do ambasady kanadyjskiej (czekam tylko na zatwierdzony juz list z HRCC), tylko nie wiem czego mam sie spodziewac juz w ambasadzie i na samej rozmowie z konsulem, o co pyta itd. i ogolnie czy latwo jest przejsc taka rozmowe pozytywnie. Dodam, ze spelniam wymogi tego programu.

Dzieki za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam

Napisano

aga3877 pewnie Konsul sie zapyta Ciebie o Twoja przeszlosc tzn gdzie pracowalas itp no i zakres obowiazkow i zwracaja uwage na jezyk .

Napisano

sly6 - dzieki za podpowiedz......

anna23 - z tego co sie orientuje nie ma w Polsce zadnych organizacji, ktore sie tym zajmuja, za to jest ich dosc duzo w Kanadzie, ale ich oplaty tez sa "interesujace", przynajmniej nie na moja kieszen (okolo dwoch tysiecy CAN $ za samo posrednictwo). Ja osobiscie znalazlam rodzine na stronie greataupair, ale stron tego typu jest duzo wiecej. Jak masz jeszcze jakies pytania daj znac.

Pozdrawiam

Napisano

czy teraz jestes w kanadzie?

i powiedz czy to prawda,ze jesli ubiegałeś sie o wize do usa i nie dostałaś,to o wize do kanady musisz sie ubiegac po upływie 4 lat??

pozdrawiam

Anna.

Napisano

anna23 nie ma takiego obowiazki ale warto zobaczyc swoja sytuacje w Polsce bo w Ambasadzie Kanady musisz Konsula przekonac ze jedziesz aby turystycznie i ze wrocisz a po drugie jak sie starasz o wize turystyczna to masz pytanie czy kiedys staralas sie o wize czy to do Kanady czy tez jakiegos innego Panstwa.

Napisano

czy placisz cos za to ze zalogowałaś sie na tamtej stronie czy jest free?

i ile wyniósł Cie cąły program?

pozdrawiam,

Anna.

Ps.no wiesz chodzi mi o calosc aplikacji..i zdobycia dokumentów..

Napisano

anna23 bo to jest strona rzadowa Kanady i tam sa informacje jakie trzeba splenic wymagania,dokumenty i gdzie sie sklada papiery i ile oplaty wynosza.

Napisano

a Ty gdzie zlożyłaś papiery bo ja wyslałam do :

Be International Recruiting Inc

div. Au Pair Canada

North York Square

45 Sheppard Ave East, Ste.900

Toronto ON, M2N 5W9

Canada

By phone:

i wyobraz sobie ,ze po kilku dnaich dostałam odpowiedz ,ze nie kwalifikowalam sie do programu...mialam wszytskie papiery jakie potrzebowali.to jest te zbiuro aupair canada.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...