Skocz do zawartości

Zniesienie wiz do USA dla studentów w okresie wakacyjnym?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie: ostatnio w trakcie wizyty naszego prezydenta w USA była mowa o zniesieniu wiz dla studentów na wyjazd do USA w okresie wakacyjnym, czy ktoś się orientuje kiedy i czy w ogóle takie rozporządzenie ma wejść w życie?

Napisano

Tez mi sie taka kwestia obila o uszy, ale osobiscie nie sadze, zeby to nastapilo szybko, a przynajmniej za naszego "studenckiego zycia" :? ... Juz tyle bylo prezydenckich rozmow i jak na razie kazde plany zniesienia wiz pozostaly tylko i wylacznie planami...

Patrzac na to z drugiej strony-czy nie sadzicie,ze po zniesieniu wiz dla studentow ogromna masa wyjechalaby do USA i duzy odstek postanowilby skorzystac z okazji i zostac w USA na stale, chociazby na nielegalu, bedac "bialymi murzynami"...?

Napisano
Mam pytanie: ostatnio w trakcie wizyty naszego prezydenta w USA była mowa o zniesieniu wiz dla studentów na wyjazd do USA w okresie wakacyjnym, czy ktoś się orientuje kiedy i czy wogóle takie rozporządzenie ma wejść w życie?

Masz racje - była mowa. Kiedy - moze za 5 lat. A czy wejdzie? Raczej nie.

Napisano

Tez mi sie wydaje ze te obietnice ze zniosa wizy dla studentow sa tylko mydleniem oczu,niestety:(((

Z tego co ja slyszalam podczas wizyty Naszego Prezydenta w USA Kongres Usa nie chce zniesienia wiz dla Polakow dopoki odsetek odmow wiz turystycznych nie bedzie na poziomoe 3 procent!!!!A to z kolei jest nierealne dlatego ze sami doskonale wiecie jak w Konsulacie lub Ambasadzie "przydzielaja" wizy.Nie obowiazuja zadne jasno okreslone zasady wiec wlasciwie zawsze moga reperowac sobie wskazniki statystyczne i dawac tyle odmow ile im jest na reke.I niestety wydaje mi sie ze tak jest!!!Przykre to!!!

Napisano

Z tymi wizami dla studentow to maja byc tylko dla tych, co do USA leca studiowac lub uczyc sie i wtedy nie musieliby stawac po wizy, a mieliby z gory wize przyznana, jak ich jakas uczelnia przyjmie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...