Hania Napisano 19 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2006 Hmmm ja za lot+hotel do Cancun w Mexyku zaplacilam 740$ na 11 dni, a hotel fajniutki przy samej plazy i badz co badz tez raj . Fakt, ceny byly nizsze niz w sezonie, ktory przypada na styczen-kwiecien, a wrzesien/pazdziernik to akurat pora huraganowa, no ale nam sie udalo trafic na 9 dni super pogody, ostatnie 2 tylko wialo i lalo ale bylo goraco wiec mozna bylo sie kapac .
__jack__ Napisano 19 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2006 ja wlasnie mialem dylemat czy leciec na Cancun czy hawaje. w koncu zdecydowalem sie na hawaje wlasnie z obawy o czeste opady w Cancun mam nadzieje ze jeszcze kiedys bede mial sie okazje tam wybrac
Hania Napisano 19 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2006 Ja wlasnie tez mialam taki dylemat, ale chec zobaczenia piramid Majow zwyciezyla . Ale w tym roku mam zamiar nadrobic zaleglosci i frrruuu na Hawaje .
Jarek1122 Napisano 19 Lutego 2006 Autor Zgłoś Napisano 19 Lutego 2006 Ja wlasnie tez mialam taki dylemat, ale chec zobaczenia piramid Majow zwyciezyla . Ale w tym roku mam zamiar nadrobic zaleglosci i frrruuu na Hawaje . A ile Haniu kosztował cie wyjazd do Cancun? Masz może fotki ?
__jack__ Napisano 19 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2006 ja juz niestety koncze w tym roku studia :/ i na wat'a sie raczej nei wybiore. ale po obronie planuje poleciec na internshipa wiec moze wtedy bede mogl skoczyc do mexico :]
Hania Napisano 19 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2006 A ile Haniu kosztował cie wyjazd do Cancun?Masz może fotki ? 740$ za przelot w 2 strony+transport z i na lotnisko+ubezpieczenie od rezygnacji+hotel (11 dni) z wlasna plaza i basenem, pokoj z klima, lazienka, balkonem i tv-b.dobry standard, bylysmy tam same z kumpela. Do tego wykupilysmy wycieczki fakultatywne (wszystko ok.320$): calodniowy pobyt na wyspie Isla Majures (z drinkami do oporu i lunchem) + Xel-Ha (wielki naturalny park, dzungla, plaza, nurkowanie wsrod super rybek i te sprawy, do tego jedzenia i picia do oporu:) ) + ruiny i plaza w Tulum + Xcaret (rezerwat naturalny w dzungli i plaza, do tego na koniec dnia mexykanskie show o historii Mexyku i Majow) + oczywiscie piramidy w Chichen Itza z lunchem w cenie + walka z bykiem + przejazka skuterem wodnym. Ceny w restauracjach podobne do cen w USA,chocby z tego wzgledu, ze Cancun jest bogate i zyje z kasy bogatych turystow z USA i Europy Zach. Ceny-np. duzy hamburger z frytkami ok.5 dolarow, lokalnych potraw probowalam b.malo, bo moj zoladek nie toleruje mexykanskiego zarcia, juz bardziej przejdzie amerykanskie . Doliczajac do tego jeszcze jakies pamiatki itp.mysle, ze wszystko razem kosztowalo mnie ok.1200$. Aha, w Cancun mozna placic dolarami USA, ale reszte wydaja w peso. Poza tym kantorow jest pelno i przewaznie w kazdym hotelu, wiec nie ma problemu z wymiana. Co do fotek to jak tylko uporam sie w koncu z ta gluuuupia sesja :? to umieszcze fotki na www, ale jak chcesz to podaj maila-moge wyslac Ci kilka. Ogolnie baaaaardzo polecam Cancun, totalny relax, imprezy, woda niemal goretsza od powietrza i do tego jest co zwiedzac . Jeden podstawowy warunek-trafic na pogode, dlatego przed wylotem mialysmy wykupione ubezpieczenie od rezygnacji w razie gdyby nadszedl huragan-na szczescie nie przydalo sie .
Hania Napisano 19 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2006 Dodam jeszcze,ze lecialam z Expedii a hotel nazywal sie Dos Playas. Fajne tez bylo w tym hotelu to,ze w recepcji byl sejf, wiec trzymalysmy tam pieniadze i dokumenty. No i obsluga b.mila . Oporcz wyzej wymienionych wycieczek (tez wczesniej wykupionych przez Expedie) mialysmy jeszcze wykupiony rejs na Cozumel z wyzywieniem i nurkowaniem za ok.90 $-zostawilysmy to sobie na ostatni dzien, niestety jak juz pisalam ostatnie 2 dni lalo i wialo, wiec rejs sie nie odbyl. Zglosilysmy to Expedii i po ok.3 tyg.(jak juz bylysmy w Polsce) mialysmy zwrot calej kasy za ta wycieczke (na konto amerykanskie) .
leifureiriksson Napisano 20 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2006 zainwestuj w loty pomiędzy wyspami A ile mniej-wiecej kosztuja takie loty? Czy sa mozliwe tez rejsy statkiem, a jak tak to ile to czasu zajmuje? przeloty to koszt $50-75 w jedną stronę. kiedyś było można kupić bilety w bankomatach banku hawajskiego za $55, ale podobno zawiesili tą usługę. są też dostępne kilkudniowe pass'y na x liczbę lotów. będziesz musiała się rozglądnąć za nimi, bo niektóre zniżki/abonamenty/itd dostępne są tylko dla tubylców. ceny biletów najczęściej są stałe, więc nie ważne czy kupisz na m-c, czy 1 godz. przed wylotem. samoloty na hawajach spełniają funkcję autobusów, więc zgaduję, że będą tańsze od statków (nie znam cen, a słyszałem tylko o cruise'ach). samoloty latają non-stop i miejsca zawsze pełno. no, może z wyjątkiem porannych i wieczornych pór oraz świąt. powszechny jest handel biletami z różnych promocji, więc yellow book twoim przyjacielem. na każdej wyspie znajdziesz yellow book'a z ogłoszeniami "cheap tickets'. dzięki tym ogłoszeniom kupowałem bilety po $48.
leifureiriksson Napisano 20 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2006 Dodam jeszcze,ze lecialam z Expedii a hotel nazywal sie Dos Playas. Fajne tez bylo w tym hotelu to,ze w recepcji byl sejf, wiec trzymalysmy tam pieniadze i dokumenty. No i obsluga b.mila . Oporcz wyzej wymienionych wycieczek (tez wczesniej wykupionych przez Expedie) mialysmy jeszcze wykupiony rejs na Cozumel z wyzywieniem i nurkowaniem za ok.90 $-zostawilysmy to sobie na ostatni dzien, niestety jak juz pisalam ostatnie 2 dni lalo i wialo, wiec rejs sie nie odbyl. Zglosilysmy to Expedii i po ok.3 tyg.(jak juz bylysmy w Polsce) mialysmy zwrot calej kasy za ta wycieczke (na konto amerykanskie) . polecam chitchen itza (k/piste) z wieczornymi pokazami. zwiedzanie chitchen, to jak nawcześniej, bo około 11-12 godziny zjezdżają się hordy amerykanów z cancun. jeszcze ruiny uxmal i merida warte są zobaczenia! poza tym lepiej jechać w dół jukatanu w kierunku chiapas (san cristobal), gwatemalii, bo mniej turystów (i im dalej od cancun) ceny o wiele, wiele niższe.
Gość Napisano 20 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2006 A czy ktos pracowal moze na Hawajach,jako student wyjezdzajacy na WT??? bo wiem,ze sa oferty pracy tam.Wiecie cos na ten temat?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.