ilona22 Napisano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2006 Cześć. Mam pytanie, bo jadę tam pierwszy raz. Już kupiłam bilet za 1950 zł na 01 czerwca. Umowę mam do 4 września. Zapytaj znajomych lub skontaktuj mnie z nimi. Chciałabym zostać jeszcze do 01 października. Jakie są możliwości dodatkowej pracy. Ja mam zakwaterowanie w dorms. Czy Twoi znajomi to dziewczyny - i skąd jesteście. Wolałabym mieszkać z Polakami a nie z Murzynami. Mam prośbę. Jak najłatwiej dojechać z lotniska JFC w Nowym Jorku do Allentown. Czy to możliwe aby ostatni autobus odjeżdżał z NY o 20-tej - nie wiem czy na niego zdążę. A może jest jakiś inny środek lokomocji? Z jakiego biura jedziecie? Czy macie podpiane umowy o pracę i jako kto? Ja mam - lifeguard. Ja mieszkam i studiuję w Warszawie i lecę z CCUSA z Warszawy Odezwijcie się ...... Pozdrawiam - Ilona
lejk Napisano 18 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2006 hej mój pierwsyz post. My (4 znajomych) bedziemy pracować w Dorneyu, ja z chłopakiem pierwszy raz , a znajomi już 2 i 3 wylatujemy 15.06 z Warszawy. Polecam znizki z Unitem Airlines , kupilismy bilet za 1580 zł w obie, bez przesiadki tez mam zamiar kupic bilet w UA w tym tygodniu, i z tego co widze chyba ilona22 też tam kupiła, bo cena identyczna d4gus14: ja lece 25 chyba, a czy Ci Twoi znajomi nie szukaja moze wspollokatora? bo jeszcze nie za bardzo mam mieszkanie i z kim mieszkac, wiec chetnie bym sie z kims zrzucil na jakies lokum w spokojnej dzielnicy :wink: Jak najłatwiej dojechać z lotniska JFC w Nowym Jorku do Allentown? mam ten sam problem: jak? slyszalem, ze busem, ale wpierw trzeba do niego dotrzec - macie moze jakis link z uzyteczna mapa NYC? Jeszcze jedno wazne pytanie :!: Wysylaliscie tej Ann S. Jones dokumenty przez e-mail? Ja wyslalem w .pdf-ie, ale nie mam pewnosci czy doszly, pytalem jej juz dwa razy, ale jakos nie odpisuje - what to do?
ilona22 Napisano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2006 Mnie poradziła, abym wysłała jej pocztą - prioryttem na adres Dorney Park ( dała mi wizytówkę na targach). Wysłałam w piątek przed świętami list. Bilet to kupiłam na swiss air - ta cena jest ze wszyskim (z wypisaniem biletu z podatkiem i z opłatą lotniskową). Ja też szukam dziewczyn do wspólnego pokoju. Dowiedziałam się że z lotniska jest bezpośredni autobus za 13$ do dworca autobusowego "Bieber". Z tamtąd kupuje się bilet za 17 $ u kierowcy do Vescoville - to jest 2 godziny jazdy. Ale obecny rozkład jazdy autobusów ma być zmieniony na "Letni" Na razie
ailuj Napisano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2006 hej ja jade tam 3 raz i najlatwiej z JFK dojechac autobusem - najpierw z lotniska bierzecie autobus na Port Authority - staje przed kazdym terminalem niemal co godzine wystarczy sie ludzi popytac ktory to, a potem jest kilka przewoznikow do Allentown - Dorney reklamuje Bieber tourway (albo jakos tak) - oni odjezdzaja z 19 i 21 stanowiska bilety trzeba kupic w kasie na gorze ktora jest oznaczona ich znakiem i wysiadacie na drugim przystanku - i jestescie pozdrawiam
jok Napisano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2006 to wcześnie... mi się sesja kończy oficjalnie 28, ale pewnie zdam większość w 0-ówkach i uda się wcześniej wyruszyć (może gdzieś w połowie) :wink: niech zgadne... sgh? bo mam ten sam problem wylatuje 23-25 a sesja jeszcze w toku ale w ostatnie dni się raczej egzaminów nie urządza, a też mam zamiar co się da w zerówkach pozdawać aha, ja jade do Jenkinson, ale też z CCUSA
lejk Napisano 19 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2006 Mnie poradziła, abym wysłała jej pocztą - prioryttem na adres Dorney Park ( dała mi wizytówkę na targach). Wysłałam w piątek przed świętami list. Też tak zrobie, bo na odpowiedź od niej to się chyba nie doczekam... Allentown - Dorney reklamuje Bieber tourway Czyli nie trzeba rezerwowac nic przez net i mozna kupic na miejscu? bo rozne rzeczy slyszalem... niech zgadne... sgh? dokładnie
ailuj Napisano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2006 hej, nie trzeba nic rezerwowac przez net a chyba nawet nie mozna - bo to zwykly jakis amerykanski przewoznik. epiej kupic bilet w kasie niz u kierowcy bo moze zabraknac (slyszlalam z plotek ze sie ak zadazalo). A jezeli chodzi o te papiery dla Ann Jones ja je wyslalam faksem i nie licze na zadne potwierdzenie - chyba doszlo - w kazdym razie jak nie dojdzie to sie chyba upomni o nie w maju...
Ramin Napisano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2006 HEJ LUDZIE !!!! wybieram się do Dorney Park - po raz drugi więc wiem co i jak. Szukam ok dwie - trzy osoby jako współlokatorów - mam na oku mieszkanko blisko parku za ok 650-750 $ na miesiąc. Piszcie proszę na moje gadu 3412875 ! Aha, ja będę w Allentown 1 czerwca i od 2 chciałbym zacząć mieszkać w tym mieszkanku... Czekam aż ktoś mi się odezwie pozdrawiam
FAb Napisano 22 Maja 2006 Zgłoś Napisano 22 Maja 2006 hej, Jadę sam dlatego szukam kogoś kto tam jedzie - wspólne mieszkanie, może na .... Czesc lejk, nadal szukasz mieszkania w Allentown? My potrzebujemy kilkoro wspolokatorow do mieszkania na fountine st. to jakies 30 min rowerkiem lub 10 samochodem do Dorney Parku. Kilkadziesiat metrow do tego mieszkania jest tez przystanek autobusowy. U kasi Podoleckiej (jesli wiesz o kogo chodzi). Jesli nadal jestes zainteresowany lub znasz kogos kto potrzebuje tam mieszkania to odezwij sie i napisz do mnie na email apteczna@gmail.com , napewno sie dogadamy co do wszystkiego. czekam na odpowiedz, POZDRAWIAM Fabian PS. jesli ktos potrzebujacy mieszkania przeczyta tego posta to niech tez pisze
maniasta83 Napisano 28 Maja 2006 Zgłoś Napisano 28 Maja 2006 hej,ja tez jade do dorneya w tym roku:)razem z kumpelami musimy mieszkac w tych dormsach niestety ale mysle ze jakos damy rade:) zaczynay od 9go czerwca wiec do zobaczenia:)mam nadzieje ze bedziemy sie swietnie wszyscy bawic:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.