greth Napisano 7 Marca 2006 Zgłoś Napisano 7 Marca 2006 w BA kazali mi zapłacić chyba 60$ (!) za zmiane lotu
darop Napisano 8 Marca 2006 Zgłoś Napisano 8 Marca 2006 przepraszam że odwzajemnie czepialstwo... Na pewno nie na lotnisku tylko w biurze podróży albo agencji danej linii lotniczej!! a więc uścislając...na lotnisku płaciłem bezpośrednio pani z Lufthansy podczas nadawania bagażu PS.greth dostałeś pw??
agatenka Napisano 8 Marca 2006 Zgłoś Napisano 8 Marca 2006 Alitalia - nic nie płacilismy Air France - mielismy placić, ale nikt sie nie upomniał British Airways - płacilismy ok. 50$, ale to zalezy od rodzaju biletu , my mielismy bardzo tani, ok. 1700zł, waw - jfk, wiec zmiana byla droga.
izabela-karabela Napisano 11 Marca 2006 Zgłoś Napisano 11 Marca 2006 witam w tamtym roku lecialam Finnair i pierwsza zmiana byla darmowa z tym ze bilety byly drogie. w tym roku chcialam kupic nieco tanszy bilet i jak rozmawialam z babka w biurze lotniczym to jesli chodzi o zmiany wylotow to wyglada to tak: im drozszy bilet tym wiecej darmowych zmian, a jesli bilet jest tanszy lub objety jakas promocja to wtedy najczesciej nie ma darmowych zmian tylko za odplata i sumy te wahaja sie. czasami tez jest tak ze jak bilet z promocji to w ogole nie mozna zmienic daty tylko trzeba trzymac sie tych ustalonych na poczatku-niestety. sa to informacje sprawdzone bo sama szukam jak najlepszego biletu do USA i pytalam w biurach o wszystko dokladnie. teraz juz tylko od Ciebie zalezy czy wolisz tanszy bilet bez zmiany lub za dodatkowa oplata czy drozszy z mozliwoscia bezplatnej zmiany terminu powrotu. pozdrawiam wszystkich
Wojtek-J Napisano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2006 W zeszlym roku placilem 30$ za zmiane w Austrian Airlines. W tym roku kupilem bilet Lufthansy i koszt przebookowania to 385 zl. Pozdr.
Wolna Amerykanka Napisano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2006 BA 50$ za kazdym razem,Finnair- bezplatnie,za to dosc drogie bilety Mniej wiecej na to samo wychodzi :roll:
heh Napisano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2006 BA 50$ za kazdym razem,Finnair- bezplatnie,za to dosc drogie bilety Mniej wiecej na to samo wychodzi :roll: wysokosc oplaty (w ogole, to czy jest pobierana) nie zalezy tylko od linii - ale od linii i (przede wszystkim) taryfy wedlug jakiej bilet zostal sprzedany. rownie dobrze finnair moze skasowac 150$, a BA dokonac zmiany gratis. nara, heh
Kevin Napisano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2006 zmienic termin mozna a lotnisko wylotu??? mozna je ewentualnie zmienic??
Wojtek-J Napisano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2006 zmienic termin mozna a lotnisko wylotu??? mozna je ewentualnie zmienic?? Chcialem zmienic w Austrian rok temu, ale podobno sie nie da Pozdr.
Mingan Napisano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2006 ja zmieniałem w BA termin wylotu telefonicznie ale poniewaz nie honorują karty debetowej trzeba było zapłacić dodatkowe 10$ czyli wsumie 50+10=60$ i zapłacilem to na lotnisku JFK bo mają tam swoje biuro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.