daisy Posted March 10, 2006 Report Share Posted March 10, 2006 jak to jest? Moj SSN wyrobilam bedac na wizie J1.. ( przeszlo rok temu) potem wzielam slub i zmienilam nazwisko..wrocilam do polski i teraz jestem znowu w US na wizie turystycznej i staram sie o uzyskanie zezwolenia na staly pobyt - czy mimo zmiany nazwiska zachowuje swoj SSN czy mam uznawac, ze tamten juz nie istnieje i dostane nowy po otrzymaniu pozwolenia na prace? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagmarcia Posted March 10, 2006 Report Share Posted March 10, 2006 SSN masz jeden na cale zycie ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubakj Posted March 11, 2006 Report Share Posted March 11, 2006 jak to jest? Moj SSN wyrobilam bedac na wizie J1.. ( przeszlo rok temu) potem wzielam slub i zmienilam nazwisko..wrocilam do polski i teraz jestem znowu w US na wizie turystycznej i staram sie o uzyskanie zezwolenia na staly pobyt - czy mimo zmiany nazwiska zachowuje swoj SSN czy mam uznawac, ze tamten juz nie istnieje i dostane nowy po otrzymaniu pozwolenia na prace?pozdrawiam Musisz do SSA isc z aktem urodzenia przetlumaczonym oraz paszportem w celu zmiany nazwiska. Nr jest na zawsze, chyba, ze bedziesz ofiara kradziezy tozsamosci i nie da sie juz powstrzymac wykorzystywania twojego numeru lub jesli bylo sie ofiara katowania w rodzinie lub ofiara jakiegos przestwpstwa. Nr SSN umozliwia zlokalizowanie osoby w USA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daisy Posted March 15, 2006 Author Report Share Posted March 15, 2006 Dziekuje pieknie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.