dagmarcia Napisano 12 Marca 2006 Zgłoś Napisano 12 Marca 2006 W grudniu lecialam z San Francisco do Londynu. Linie - British Airways. Mialam ze soba dwie walizki - jedna wazyla 32kg, druga 37kg. Nie ma zadnego problemu, zeby nadac te 5kg wiecej, ale... jest jeden haczyk - cena $165 lekko wbila mnie w ziemie. Zaplacilam, bo w tych dwoch walizkach byl wszystko co mialam (przeprowadzalam sie z San Fran do Londynu), ale nikomu tego nie polecam... Oprocz tego mialam walizke podreczna, torbe na laptopa (z laptopem i mnostwem innych [beeep]) oraz torebke. Obsluga z BA przy check-in'ie przyczepila sie rowniez do tego (po tym, jak juz wiedzieli, ze mam problem z ponadlimitowa walizka), ale powiedzialam im, ze oproznie bagaz podreczny i nie bedzie on wazyl wiecej niz, o ile pamietam, przepisowe 8kg. Nie zrobilam tego i pozniej nie mialam juz zadnych problemow. Niestety nie pamietam, jakie sa limity wymiarow walizki, ale z pewnoscia mozna to znalezc na stronach przewoznikow. Moje to byly chyba najwieksze mozliwe Samsonite (naprawde dosc spore) i nikt sie nie przyczepil. Jesli chodzi o loty wewnatrz USA, to nigdy nie mialam wiecej inz 23kg plus przewaznie latalam tylko z bagazem podrecznym (mala walizka na kolkach + laptop). Uwaga - dosc mocno pilnuja rozmiarow bagazu podrecznego (i slusznie, bo jak samolot jest pelny, to nie ma gdzie tego upchnac).
lukaszwsap Napisano 15 Marca 2006 Zgłoś Napisano 15 Marca 2006 jesli chodzi o wagi na lotniskach to powiem wam jedno ile stanowsik do odprawiania tyle wskazan wagi:))))))))))))))))))))))))))) ostatnio przyszlo mi spedzic noc na lotnisku w bostonie terminal E (teraz znam go jak wlasna kieszen ) z nudow i dla bezpieczenstwa postanowilem zwazyc nasze bagaze czy nei rpzkeraczzamy limito ( w nocy ten terminal jest pusty nie uzywany) wiec przelcialem sie chyba po 10 wagach stanowisk do odprawy i kazda waga pokazywala co innego roznice dochodzily do 5 kg!!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.