Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

potrzebuje informacji na temat wyrabiania prawka stanowego. jestem juz nielegalnie i jezdze na miedzynarodowym co w moim przekonaniu jest nie wazne ale zawsze jakis papier mam. mam swoj ssn tylko nie wiem czy jest on wazny w mdv skoro jestem nielegalnie. slyszlem ze w north carolina mozna cos takiego zrobic majac address proof i itin albo ssn? moze ktos wie jak mam to zrobic.stan obojetny. obecnie jestem w nj ale tu to mozna jedynie sie powiesic a nie dostac prawko... 6punktow. pozdrawiam

Napisano
potrzebuje informacji na temat wyrabiania prawka stanowego. jestem juz nielegalnie i jezdze na miedzynarodowym co w moim przekonaniu jest nie wazne ale zawsze jakis papier mam. mam swoj ssn tylko nie wiem czy jest on wazny w mdv skoro jestem nielegalnie. slyszlem ze w north carolina mozna cos takiego zrobic majac address proof i itin albo ssn? moze ktos wie jak mam to zrobic.stan obojetny. obecnie jestem w nj ale tu to mozna jedynie sie powiesic a nie dostac prawko... 6punktow. pozdrawiam

mozesz w NC i w wielu innych stanach, gdzie nie sprawdzaja jeszcze prawa imigracyjnego.

Napisano

tak tez myslaem a moze wiesz ile to czasu zajmuje czy testy (sa dwa prawda?) sa w tym samym dniu i czy oprucz DMV handbook na NC sa jakies testy albo pytania bo przeczytalem tez ksiazke i sa tam same bzdury wlasciwie nie ma duzo konkretow i nie mam pojecia jak egzamin moze wygladac?

Napisano
tak tez myslaem a moze wiesz ile to czasu zajmuje czy testy (sa dwa prawda?) sa w tym samym dniu i czy oprucz DMV handbook na NC sa jakies testy albo pytania bo przeczytalem tez ksiazke i sa tam same bzdury wlasciwie nie ma duzo konkretow i nie mam pojecia jak egzamin moze wygladac?

Z tego co wiem, to tego samego dnia mozna zdawac testy+jazda (oczywiscie po zdanych testach teoretycznych i medycznych).

Aha po zdanej jezdzie prawko wysylaja na adres, ktory podales w formularzu i pokazales dowod zamieszkania. (moj znajomy wynajal skrzynke pocztowa, zmienil adres korespondencyjny w swoim banku, poczekal na wyciag z tym adresem, zrobil forward poczty z tej skrzynki na adres z NY i cala poczta wedrowala do NY, zeby nie musial biegac do NC niepotrzebnie po listy). Po otrzymaniu prawka zamknal skrzynke, a raczej nie placil za przedluzenie i umowa sie rozwiazala. Gorzej, jak DMV z NC bedzie chcial cos wyslac poczta do ciebie i bedzie poczta wracala :)

Napisano

a czy bedac legalnie na wizie turytycznej moge jezdzic na polskim prawie jazdy czy musze miec co najmniej wyrobione miedzynarodowy dokument??

Napisano
a czy bedac legalnie na wizie turytycznej moge jezdzic na polskim prawie jazdy czy musze miec co najmniej wyrobione miedzynarodowy dokument??

zalezy od stanu, generalnie lepiej miec te prawko miedzynarodowe.

Napisano

a co do jazdy na polskim czy tez miedzynarodowym prawku mozna do 6 miesiecy spokojnie na turystycznej i na innej waznej wizie. pozniej policia sie nie czepia raczej sa zainteresowani, problem pojawia sie gdy bedziesz mial wypadek wtedy ubezpieczalnia juz milo dochodzi czy mozesz jezdzic czy nie i placisz z wlasnej kieszeni... w tym przypadku radze zmienic adres albo wracac do polski bo koszty sa niemale. a i ponawiam pytanie czy w NC jest jakas specyficzna ksiazka z testami czy tylko handbook. a z doswiadczenia powiem ze jak wielkie stany tak wielka roznorodnosc pogdadow policiantow i praw stanowych na temat prowadzenia auta i legalnosci pobytu.. wiec najlepiej miec prawko usa za wszelka cene. bo jazda na innym zawsze jest ryzykowna.

Napisano

Najlepiej samemu sprawdzić na stronie MVC w odpowiednim stanie. Ja patrzyłem www.state.nj.us/mvc . Tam jest wszystko co trzeba wiedzieć o robieniu prawka, nawet test

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...