kow Napisano 29 Marca 2006 Zgłoś Napisano 29 Marca 2006 Witam, Dowiedziałem się dopiero teraz, że przy wylocie z USA musiałem skasować wizę. Byłem na wizie J1, nikt mi o tym nie powiedział, no a ja po nie przespanych kilku nocach nigdzie tego przy odprawie nie widziałem. W tym roku chciałbym wyjechać jeszcze raz, w sumie to już czekam na konsula. Wiec mam takie pytanie: czy ktoś może miał taki problem i jak to się zakończyło? Dodam jeszcze, że I-94 wziął przy odprawie celnik i mam odcinek z biletu, że leciałem tego dnia. Jak myślicie czy będę miał jakieś problemy? Jak tak to gdzie u konsula? Czy przy wjeździe do USA? Za każdą radę z góry dziękuję!! Pozdrawiam kow
unknown _girl Napisano 29 Marca 2006 Zgłoś Napisano 29 Marca 2006 wszytko bedzie ok, ja jade na w&t i przy skladaniu paszportu mowiono nam ze ci co maja 2 paszporty ( jeden nowy) a np w starym byla wiza do usa nieskasowana to nalezy ten paszport tez przyniesc to oni ja skasuja. no wiesz mi tez w zeszlym roku nie skasowali wizy, nawet nie wiem za bardzo na czym to polega, wzieli mi tylko ta karteczke co tobie. juz jestem po wizycie w ambasadzie i zyczyli mi milego wyjazdu Napewno bedzie dobrze. pozdrawiam
czarny83 Napisano 29 Marca 2006 Zgłoś Napisano 29 Marca 2006 mi tez nie kasowali wizy, teraz bylem po kolejna i nie bylo zadnych problemow. a tak przy okazji czy ten I-94 nie jest aby wlasnie tym odcinkiem z biletu? bo mi sie wydaje ze wlasnie to jest to, karta pokladowa potwierdzajaca Twoj pobyt na pokladzie samolotu
gall_eon Napisano 29 Marca 2006 Zgłoś Napisano 29 Marca 2006 I-94 to jest ten bialy formularz ktory wupelniasz na pokladzie samolotu lecac do USA, a ktorego czesc potem powinienes dostac po odprawie wizowej od urzednika imigracyjnego.
agatenka Napisano 29 Marca 2006 Zgłoś Napisano 29 Marca 2006 Jezeli chodzi Ci o to żeby miec na starej wizie pieczątke canceled without... to mi zawsze wbijali ją w ambasadzie gdy szłam po następną. A przy wyjezdzie najwazniejsze jest to ze oddałeś I-94, bo to jest dowod ze wyjechales ze Stanow - tak mi się przynajmniej wydaje.
gall_eon Napisano 29 Marca 2006 Zgłoś Napisano 29 Marca 2006 W ubiegle wakacjie kazali mi na lotnisku w SF jak juz wracalem do Polski robic zdjecie wizy w takim specjalny urzadzeniu:]
kow Napisano 30 Marca 2006 Autor Zgłoś Napisano 30 Marca 2006 Dzięki za pomoc! Bo obawiałem się już, że nici z moich stanów! Pozdrawiam Wszystkich!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.