patryna Napisano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2006 witam serdecznie ! jestesmy z zona od miesiaca w ny na zielonej karcie i w zwiazku z tym mam pytanie do jakiego czasu przyjdzie ssn,wszedzie pisza ze przyjdzie po 2-3 tygodniach a nam po 2 tygodniach przyszla gc ale ssn nadal nie dostalismy troche odwrotna kolejnosc prawda pozdrawiam
rauls Napisano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2006 Musisz isc do Social Security Administration zglosic ze do tej pory nie dostales SSN, sprawdza w komputerze, ewentualnie skarza wypelnic jeszcze raz aplikacje o wydanie karty SS i wtedy karta przyjdzie do 2 tygodni lub szybciej. Adres SSA znajdziesz tutaj: https://s044a90.ssa.gov/apps6z/FOLO/fo001.jsp
Snoopy Napisano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2006 Najszybsza i najwłaściwsza droga to ta którą proponuje "rauls". Ostatnio jednak słyszałem, że nie wolno składać drugiego wniosku, więc przed wypełnieniem ponownym formularza lepiej zapytajcie w biurze SSN jak radzi "rauls" ile powinniście czekać. Ja zmieniałem adres po przylocie i osobiście byłem w SSN. Nr przyszedł po wizycie po 10-u dniach chyba.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.