patryna Posted April 2, 2006 Report Share Posted April 2, 2006 witam serdecznie ! jestesmy z zona od miesiaca w ny na zielonej karcie i w zwiazku z tym mam pytanie do jakiego czasu przyjdzie ssn,wszedzie pisza ze przyjdzie po 2-3 tygodniach a nam po 2 tygodniach przyszla gc ale ssn nadal nie dostalismy troche odwrotna kolejnosc prawda pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
rauls Posted April 2, 2006 Report Share Posted April 2, 2006 Musisz isc do Social Security Administration zglosic ze do tej pory nie dostales SSN, sprawdza w komputerze, ewentualnie skarza wypelnic jeszcze raz aplikacje o wydanie karty SS i wtedy karta przyjdzie do 2 tygodni lub szybciej. Adres SSA znajdziesz tutaj: https://s044a90.ssa.gov/apps6z/FOLO/fo001.jsp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snoopy Posted April 3, 2006 Report Share Posted April 3, 2006 Najszybsza i najwłaściwsza droga to ta którą proponuje "rauls". Ostatnio jednak słyszałem, że nie wolno składać drugiego wniosku, więc przed wypełnieniem ponownym formularza lepiej zapytajcie w biurze SSN jak radzi "rauls" ile powinniście czekać. Ja zmieniałem adres po przylocie i osobiście byłem w SSN. Nr przyszedł po wizycie po 10-u dniach chyba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.