wisniasier Napisano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2006 chce zrobic prawko stanowe, jestem nielegalnie , mam ssn, miedzynarodowe i polskie prawko. w nj odpada, w nc potrezbuje ubezpieczenie na siebie, nie wiem jak w innych stanach. napiszcie swoje doswiadczenia.
kubakj Napisano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2006 chce zrobic prawko stanowe, jestem nielegalnie , mam ssn, miedzynarodowe i polskie prawko. w nj odpada, w nc potrezbuje ubezpieczenie na siebie, nie wiem jak w innych stanach. napiszcie swoje doswiadczenia. W NC nie potrzebujesz ubezpieczenia dla siebie. Wogole nie potrzebujesz samochodu posiadac. Wystarczy wypozyczyc samochod z szkoly jazdy. Bedziesz miec w rekordzie DMV w NC, ez nie zdawales na swoim autku i tyle, a prawko wazne jak bys zdawal na wlasnym. Dopiero jak bedziesz miec swoje autko, to placisz 10$ i pokazujesz doksy samochodu i znika z rekordu. Ot tyle tylko.
Wojtek-J Napisano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2006 Wydaje mi sie, ze i tak nie wyrobisz prawka - pokazac musisz papiery dokumentujace legalnosc pobytu w USA (przy J1 patrza zwykle na daty na DS-2019). www.dmv.org Pozdr.
vaanilla Napisano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2006 Wojtek ma racje - potrzebny jest dokument legalności a więc GC mimo że posiadasz SSN - mówię na podstawie MD i GA w GA zakajdankują a to nie należy do miłych sytuacji
monroe Napisano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2006 Wojtek ma racje - potrzebny jest dokument legalności a więc GC mimo że posiadasz SSN - mówię na podstawie MD i GAw GA zakajdankują a to nie należy do miłych sytuacji A według takiego jednego na forum, nie ma różnicy w byciu nielegalnie i legalnie w USA... :roll:
vaanilla Napisano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2006 czy to forum z 2002????????? to ok od stycznia 2003 roku przepisy uległy zmianie sprawdzałam w kilku stanach sutuacja jest podobna niezbędne dokumenty legalności
vaanilla Napisano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2006 może jest taki stan gdzie nie przywiązują wagi do dokumentów legalności ale osobiście nie slyszalam znam kilka osob zainteresowanych uzyskaniem prawka lecz ich sytacjia jest nijaka (oczekiwanie na amnestej)
monroe Napisano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2006 może jest taki stan gdzie nie przywiązują wagi do dokumentów legalności ale osobiście nie slyszalam znam kilka osob zainteresowanych uzyskaniem prawka lecz ich sytacjia jest nijaka (oczekiwanie na amnestej) Wytłumacz to rypsonowi: http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...t=4836&start=80 :roll:
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.