Kati Napisano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2006 Witam, Czy w Stanach mogę wybrać dolary z bankomatu przy pomocy Visy Electron?
unknown _girl Napisano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2006 podobno mozna ale sie nie oplaca poniewaz prowizje sa bardzo duze . pozdro!
unknown _girl Napisano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2006 visa electron nie zaplacisz nigdzie w stanach, jest to tzw. karta plaska a w usa uzywa sie tylko kart wypuklych takich jak visa classic. mozna ja sobie wyrobic w banku ale trzeba zwrocic uwage jakie maja wymagania. ja wyrabialam w zeszlym roku, to wbk wymagaja minimum 500zl wplywu na konto kazdego miesiaca przec conajmniej 6 miesiecy wstecz aby taka karte wydac. karta wypukla od plaskiej rozni sie tylko tym ze imie i nazwisko na karcie oraz jej numer sa wypukle, czyli jak przejedziesz reka to latwo je wyczuc. tak najprosciej mozna ja opisac :wink: pozdro!
Kati Napisano 20 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2006 hmmm, właśnie dzwoniłam do swojego banku (Millenium) i powiedziano mi, że karta Visa Electron jest honorowana w Stanch (w punktach oznaczonych symbolem Visa electron) :roll:
unknown _girl Napisano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2006 no to jesli tak powiedzieli to na pewno prawda tylko ja osobiscie nie widzialam zadnego sklepu z takim napisem(ze obsluguja vize elek.). moze sie okazac ze sklepow z taka adnotacja jest tyle ile sklepow z polskim chlebem pozdro! :wink:
ptr Napisano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2006 W Inteligo pobierają 2% z transakcji (min. 8,50 zł). Tylko mogą być chyba trudności ze znalezieniem bankomotu obsługującego Visa Electron. Jesli chodzi o Europę, to pamietam, ze np. we Francji w prawie kazdym bankomacie mozna bylo skorzystać z tej karty, ale np. w Portugalii trzeba było się naszukać odpowiedniego bankomatu. Nie wiem, jak w przypadku USA :roll:
unknown _girl Napisano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2006 W Inteligo pobierają 2% z transakcji (min. 8,50 zł). Tylko mogą być chyba trudności ze znalezieniem bankomotu obsługującego Visa Electron. Jesli chodzi o Europę, to pamietam, ze np. we Francji w prawie kazdym bankomacie mozna bylo skorzystać z tej karty, ale np. w Portugalii trzeba było się naszukać odpowiedniego bankomatu. Nie wiem, jak w przypadku USA :roll: slyszalam ze nie ma problemu z wybieraniem pieniedzy z bankomatow w usa za pomoca karty visa electron (choc sama nie praktykowalam) ale prowizje od 10-16zl a moze i wiecej(w zaleznosci od banku w PL) za kazda operacje. wiec troche duzo. pozdrawiam
ptr Napisano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2006 Lepiej płacić kartą, bo wtedy unikasz prowizji... ale sklep musi mieć terminal obsługujący Visę Electron :? Tutaj też przeliczanie na złotówki wg kursu walutowego danego banku (w niektórych bankach mniej w innych bardziej korzystnego :/ )
unknown _girl Napisano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2006 Lepiej płacić kartą, bo wtedy unikasz prowizji... ale sklep musi mieć terminal obsługujący Visę Electron :? Tutaj też przeliczanie na złotówki wg kursu walutowego danego banku (w niektórych bankach mniej w innych bardziej korzystnego :/ ) prawda :wink: najlepiej zalozyc konto w usa, dadza karte i juz pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.