csh Napisano 31 Maja 2006 Zgłoś Napisano 31 Maja 2006 YTP to nie tylko przekrety na biletach, to takze brak pewnosci. W zeszlym roku moja kolezanka jechala z nimi do Ocean City, miala pracowac w hotelu (niestety nie pamietam nazwy) - po dotarciu na miejsce okazalo sie ze nikt tam o niej nie wiedzial - najwyrazniej wiec umowa pracy byla sfalszowana. To samo z mieszkaniem... Szczesliwie trafila na ludzi, ktorzy pomogli jej zdobyc nowa prace i miejsce do zycia, ale przez pierwsze dni przezywala maly dramat - byl to jej pierwszy wyjazd do USA. Mam nadzieje, ze w tym roku nikomu z Was sie nic takiego nie przytrafi i mocno Wam tego zycze!
Pistol Napisano 31 Maja 2006 Autor Zgłoś Napisano 31 Maja 2006 Mnie nieraz dziwia takie historie że ktoś przyjerzdza do pracodawcy a ten nic nie wie. Ja np zaraz po otrzymaniu oferty napisałem maila do prapracodawcy że będę u niego pracował i wszystko jest ok. Praca czeka, pracodawca czeka, mieszkani czeka. Każdy przecież może przed wyjazdem napisać maila a jezeli coś będzi nie tak to próbować wyjaśnić to przed wyjazdem.
Molly Napisano 31 Maja 2006 Zgłoś Napisano 31 Maja 2006 w ytp można już zmienić bilet na swój, jeśli wpłaciło się na razie tylko pierwszą ratę
Aliaksander Napisano 31 Maja 2006 Zgłoś Napisano 31 Maja 2006 Qr....a... a ja juz wplacilem drugą rate... niesamowite... może pojsc i poprosic kase s powrotem? Jak myślicie, może to jakoś przejść?
Molly Napisano 31 Maja 2006 Zgłoś Napisano 31 Maja 2006 Możesz spróbować, to może zależeć od tego kiedy wpłaciłeś tą ratę i czy jest już Twój bilet.
Dmok Napisano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2006 Macie jakieś info? Ktoś jeszcze nie ma DSa?
Pistol Napisano 1 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2006 tu jest dość ciekawy post o YTP z drugiego forum http://www.ewiza.com/forum2/tematy20/3985.htm
caramia Napisano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2006 tez oczuwiscie mam jazdy z YTP - wiadkomo- bilet.... zamista 2300 jakie byly w dniu wpalacania zaliczke( a sugrowane przez agencje w czasie podpisyawnia umowy - 2,5) teraz okazuje sie ze 3400..... pisalam maiala do pana michasia a oto co mi odpisal..... :twisted: Pani Karolino, Nie wiem skad pani bierze te roznice. Cena biletu jest dokladnie taka, jaka pani przeslalismy. Szukamy najtanszych dostepnych w danej chwili polaczen. Poza tym my nie handlujemy biletami, a oragnizujemy program Work and Travel Platinum Club USA. Nie obiecywalismy zadnych konkretnych cen biletow, gdyz ich nie znalismy. Musze natomiast stanowczo zaprotestowac na pani pomowienia, gdyz to pani od poczatku mogla wybrac wariant programu i tak jak znakomita wiekszosc naszych klientow wybrac wariant z wlasnym biletem lotniczym. Taki wariant jest dla nas duzo bardziej pracochlonny, ale dopuszczalny. Nawet teraz moze pani dokonac zmiany na ten wariant. Prosze o kontakt ze swoim biurem YTP w tej sprawie i podjecie decyzji. Pozdrawiam, Michal Koltys YTP :shock: ladne straszonko , no nie?? a tak na marginesie dodam ze jestem w kontakcie z "metrem' i dziennikiem baltyckim (gdansk) i sa nadal zainteresowani ta sprawa... generalnie myslimy o jakims zbiorowym pozwie..bo ponoc ta firma-agencja posredniczaca w zakupei biletow nie do kogo innego a wlasnie do pana michalka nalezy.... a propo pozwu - to juz w toruniu ponoc jest w trakcie pisania... nie mozemy odpuscic...byc moze nam to juz wiele nie da, ale nie pozwollmy aby oszukali i naciagali tak kolejnych ludzi( niestety tak glupiutkich jak my...-kurde czemu podpisalismy te debilne umowy, ktos nam powinien porzednie nakopac do D....)...
Pistol Napisano 1 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2006 to że ta firma pośrednicząca należy do Kołtysa to nie może ale na pewno do niego należy. Jest tu gdzieś w tym temacie link to potwierdzający
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.