moneeca Napisano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2006 Właśnie tak zrobiłam. Dzięki jeszcze raz.
monroe Napisano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2006 Dzięki, cavscout Teraz próbuję tam znaleźć jakiś wykaz rzeczy, które sprzedają i cennik, ale coś nie bardzo mi to idzie :SPozdrówka Po lewej stronie przycisnij na "store listings and map". Tam bedziesz miala podane jaki sa tam sklepy. Ale nie opcji zeby zobaczyc co maja, wiec z google wejdz na strone producenta i zobacz jakie sa oferty. Takze z lewej przycisnij na "sales and events". Tam bedziesz miala pokazane jakie wysprzedaze sa teraz. Sorry za offtopic, ale - były żołnierzu US Army - dopiero teraz zobaczyłem w jakiej fajnej mieścinie mieszkasz (przynajmniej tak wygląda na zdjęciach). Pozdrawiam
cavscout Napisano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2006 Dzięki, cavscout Teraz próbuję tam znaleźć jakiś wykaz rzeczy, które sprzedają i cennik, ale coś nie bardzo mi to idzie :SPozdrówka Po lewej stronie przycisnij na "store listings and map". Tam bedziesz miala podane jaki sa tam sklepy. Ale nie opcji zeby zobaczyc co maja, wiec z google wejdz na strone producenta i zobacz jakie sa oferty. Takze z lewej przycisnij na "sales and events". Tam bedziesz miala pokazane jakie wysprzedaze sa teraz. Sorry za offtopic, ale - były żołnierzu US Army - dopiero teraz zobaczyłem w jakiej fajnej mieścinie mieszkasz (przynajmniej tak wygląda na zdjęciach). Pozdrawiam Jak kiedy zawitasz do Poconos to wpadnij
aga0212 Napisano 25 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2006 a czy faktycznie w outletach tak oplaca sie kupowac??? i moze ktos wiekiedy zaczynaja sie tam wyprzedaze tak okolo od lipca bo wtedy tam jade????dzieki wielkie za odp
cavscout Napisano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2006 a czy faktycznie w outletach tak oplaca sie kupowac??? i moze ktos wiekiedy zaczynaja sie tam wyprzedaze tak okolo od lipca bo wtedy tam jade????dzieki wielkie za odp Oplaca sie poniewaz sa to sklepy mozna powiedziec zakladowe, wiec artykuly sa sprzedawane bez udzialu posrednikow. Wiec dlatego sie oplaca. Takze np. w Pennsylvanii nie placi sie podatku od ubran ( w innych stanach tak) dlatego duzo ludzi z NY i NJ przyjezdza robic robic zakupy w Crossing Outlets w Tannersville, Pa i zaoszczedzaja nastepne 7% do 10%. W lipcu jedyna naprawde duza wysprzedaz jest w okolicach (tydzien przed i pare dni po) Independence Day - 4 Lipca. Najleprza wysprzedaz w USA jest w piatek po Swiecie Dziekczynienia (Thanksgiving Day, przypada w ostatni czwartek listopada) i sie nazywa Black Friday.
karla Napisano 3 Maja 2006 Zgłoś Napisano 3 Maja 2006 całkiem niezle wyprzedaze sa tez 5 .09 - Labory day ( tzw swieto pracy )
rypson Napisano 3 Maja 2006 Zgłoś Napisano 3 Maja 2006 Zakupy w NY: Manhattan 32,33,34 ST pomiedzy 6,7 Ave - Manhattan Mall - Duzy budynek w ktorym jest mnustwo malych sklepow z kazdej kategorii, po prawej stronie po drugiej strony Ulicy Macys i Victorias Secrets.... Moim zdaniem najlepsze miejsce do kontkretnych zakupow w na manhattanie Dojzd: Moja rada wysiasc na Stacji 34 St Herald Sq SUBWAY : B, D, F, V, N, Q, R, W Brooklyn -NORTH SIDE- Fulton Area - mnustwo sklepow DOJAZD: SUBWAY G Stajca: Fulton ST dla mniej wymagajcych polecam Greenpoint i ulice Manhattan Ave centrum polskoci w NY ceny niestety wzsze czasami niz gdziekolwiek i wybor taki sobie ale sklepow mnustwo... -Downtown Brooklyn- Metropolitan (ostatnia stacja metra) Duzy Outlet Sklepy raczej w stylu supermarkety w krych jest wszystko. DOJAZD: Subway M stacja: Metropolitan Ave Northen Blvd : Sport Auth, Old Navy, Marshalls Kings Highway Subway Station - cala ulica zapelniona mnustwem przeroznych sklepow jak Central Sports ktory polecam jesli ktos szuka snowboardowych spraw lub wogoole sportowego ubrania. Queens - Woodheaven Blvd... Queens Mall... najwieksze centrum handlowe w NY trudno nawet opisac chyba latwiej by bylo powiedziecd czego tam nie ma... sklepy takie ja: old navy, bestbuy, Macys, Marshalls, Target, Jc Penny, Conway, i mnustwo innych.... DOJAZD: F, G, R, V Jesli ktos ma konkretniejsze pytania chce zapytac o jakies szczeguly prosze na GG lb mail rypson@tenbit.pl W poscie macie moje propozycje i jak znam juz kilku forumowiczow to znajda jakies ale.... To s amoje propozycje i miejsca gdzie ja robie zakupy i nie nazekam podraiwam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.