truska Napisano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2006 Mam zielona karte i mieszkam w Polsce , W pazdzierniku 2005 urodziło mi się dziecko. O jaką wizę mam się strać dla córki??? Proszę pomóżcie . Agnieszka
Callan Napisano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2006 Wejdź na stronę http://www.prawoimigracyjneusa.com/ tam jest mnóstwo o prawie imigracyjnym w USA. Na pewno cos tam znajdziesz dla siebie , jest tam też dział gdzie mozesz zadawac pytania, mozesz tam zapytać. No i gratuluje urodzenia córeczki
jok Napisano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2006 możesz żałować że córka nie urodziła się na terenie USA, miałaby wtedy automatycznie amerykańskie obywatelstwo (polskie oczywiście też) ale też gratuluję córeczki
Jackie Napisano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2006 Mam zielona karte i mieszkam w Polsce , W pazdzierniku 2005 urodziło mi się dziecko. O jaką wizę mam się strać dla córki??? Proszę pomóżcie . Agnieszka Wg. przepisu 211.1 ((1) jeśli tylko będziesz wracać do USA po raz pierwszy od momentu urodzenia dziecka i dziecko będzie Ci towarzyszyć, to dostanie automatycznie Zieloną Kartę. Nie jest potrzebna żadna wiza. Skontaktuj się szybko z ambasadą lub konsulatem, bo nie jest tak że przepis ten obejmuje w nieskończoność. Gratuluję córeczki
truska Napisano 26 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2006 Wielkie dzieki za udzielenie informacji
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.