Jemko Napisano 5 Maja 2006 Zgłoś Napisano 5 Maja 2006 ...generalnie to wątpie żeby jakiemukolwiek znajomemy opłacało się sprzedać dolary taniej niż może to zrobić w kantorze, bo o to chyba skandal'owi chodzi żeby kupic je taniej... przykladowo jesli w kantorze jest sprzedaz za 3,30 a skup za 3zl, ktos sprzedaje je za 3,15 to przeciez oboje na tym zyskuja,wiec temat sprzedazy/kupna dolarow poza kantorami wydaje sie oczywisty, nie wiem czego tu nie rozumiec
rydzo Napisano 5 Maja 2006 Zgłoś Napisano 5 Maja 2006 ...generalnie to wątpie żeby jakiemukolwiek znajomemy opłacało się sprzedać dolary taniej niż może to zrobić w kantorze, bo o to chyba skandal'owi chodzi żeby kupic je taniej... przykladowo jesli w kantorze jest sprzedaz za 3,30 a skup za 3zl, ktos sprzedaje je za 3,15 to przeciez oboje na tym zyskuja,wiec temat sprzedazy/kupna dolarow poza kantorami wydaje sie oczywisty, nie wiem czego tu nie rozumiec Wedlug mnie ta zabawa nie ma sensu. Ja w Wawie w kantorze moge wymienic dolary przy wysokosci spreadu ok. 2,5-3 gr. Wiec gdzie ta oplacalnosc przy wymianie ze "znajomymi" ? ja wole sobie isc do kantoru niz robic transakcje z osobami, ktorych nie znam ....
guru85 Napisano 5 Maja 2006 Zgłoś Napisano 5 Maja 2006 a gdzie w Wawie jest kantor z takim spreadem?? poprosze dokładny adres
Jemko Napisano 5 Maja 2006 Zgłoś Napisano 5 Maja 2006 az dzis spojrzalem na kantora, roznica miedzy kupnem a sprzedaza to 20 groszy, wiec jak kupujesz pareset dolcow na wyjazd to to 10gr na dolarze u znajomego juz Ci daje troche oszczednosci
rydzo Napisano 6 Maja 2006 Zgłoś Napisano 6 Maja 2006 a gdzie w Wawie jest kantor z takim spreadem?? poprosze dokładny adres http://www.kantorintraco1.republika.pl/ Nie sprawdzalem ale niedlugo sie tam wybiore bo troche Euro mi potrzebne bedzie. Ale ta ich oferta jest swietna. Jesli tak jest to po co szukac dolarow w inny sposob? A tak w ogole to strona: www.kantory.pl
rydzo Napisano 6 Maja 2006 Zgłoś Napisano 6 Maja 2006 http://www.dime.com.pl/ Tu tez niezle. Miedzy kantorami sa duuuze roznice. Jest sporo pseudokantorow, w ktorych spread widywalem na poziomie 30-35gr. Toz to smiechu warte ....
Jemko Napisano 6 Maja 2006 Zgłoś Napisano 6 Maja 2006 Jest sporo pseudokantorow, w ktorych spread widywalem na poziomie 30-35gr. Toz to smiechu warte .... takich jest najwiecej i wlasnie dlatego zaskoczylem sie jak zobaczylem te wasze z roznicami 2-4 groszy, zna ktos taki w Toruniu?
guru85 Napisano 6 Maja 2006 Zgłoś Napisano 6 Maja 2006 wow, dzięki za info, dotąd bywałem widocznie jedynie w pseudokantorach... a może znacie jakis taki przyjazny kantor we wrocławiu? pozdro!
rydzo Napisano 6 Maja 2006 Zgłoś Napisano 6 Maja 2006 wow, dzięki za info, dotąd bywałem widocznie jedynie w pseudokantorach... a może znacie jakis taki przyjazny kantor we wrocławiu?pozdro! Na tej stronce tylko cos takiego jest: http://www.kantory.pl/?id=kursy Troche gorzej niz w Wawie ale zawsze mozna potargowac
STMan Napisano 7 Maja 2006 Zgłoś Napisano 7 Maja 2006 ... ale zawsze mozna potargowac dokladnie, kupujac/sprzedajac wieksza kwote zawsze dostaniesz lepsza cene /jak nie to zmien kantor/ 8)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.