Skocz do zawartości

Kto ma odsprzedać dolary??

skandal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
...generalnie to wątpie żeby jakiemukolwiek znajomemy opłacało się sprzedać dolary taniej niż może to zrobić w kantorze, bo o to chyba skandal'owi chodzi żeby kupic je taniej...

przykladowo jesli w kantorze jest sprzedaz za 3,30 a skup za 3zl, ktos sprzedaje je za 3,15 to przeciez oboje na tym zyskuja,wiec temat sprzedazy/kupna dolarow poza kantorami wydaje sie oczywisty, nie wiem czego tu nie rozumiec

Napisano
...generalnie to wątpie żeby jakiemukolwiek znajomemy opłacało się sprzedać dolary taniej niż może to zrobić w kantorze, bo o to chyba skandal'owi chodzi żeby kupic je taniej...

przykladowo jesli w kantorze jest sprzedaz za 3,30 a skup za 3zl, ktos sprzedaje je za 3,15 to przeciez oboje na tym zyskuja,wiec temat sprzedazy/kupna dolarow poza kantorami wydaje sie oczywisty, nie wiem czego tu nie rozumiec

Wedlug mnie ta zabawa nie ma sensu. Ja w Wawie w kantorze moge wymienic dolary przy wysokosci spreadu ok. 2,5-3 gr. Wiec gdzie ta oplacalnosc przy wymianie ze "znajomymi" ? ja wole sobie isc do kantoru niz robic transakcje z osobami, ktorych nie znam ....

Napisano

az dzis spojrzalem na kantora, roznica miedzy kupnem a sprzedaza to 20 groszy, wiec jak kupujesz pareset dolcow na wyjazd to to 10gr na dolarze u znajomego juz Ci daje troche oszczednosci

Napisano
Jest sporo pseudokantorow, w ktorych spread widywalem na poziomie 30-35gr. Toz to smiechu warte ....

takich jest najwiecej i wlasnie dlatego zaskoczylem sie jak zobaczylem te wasze z roznicami 2-4 groszy, zna ktos taki w Toruniu?

Napisano

wow, dzięki za info, dotąd bywałem widocznie jedynie w pseudokantorach... :) a może znacie jakis taki przyjazny kantor we wrocławiu?

pozdro!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...