bax Napisano 8 Maja 2006 Zgłoś Napisano 8 Maja 2006 Witam wszystkich!! Za 48 dni mam interview na obywatelstwo czy ktos wie jak ten egzamin dokladnie wyglada. pytania dotyczace histari usa znam, ale czy dodatkowo bedzie jakis egzamin z gramatyki, czytania lub pisania??? Taki egzamin to tylko formalnosc czy naprawde mam sie o co bac? :shock:
cavscout Napisano 8 Maja 2006 Zgłoś Napisano 8 Maja 2006 Witam wszystkich!! Za 48 dni mam interview na obywatelstwo czy ktos wie jak ten egzamin dokladnie wyglada. pytania dotyczace histari usa znam, ale czy dodatkowo bedzie jakis egzamin z gramatyki, czytania lub pisania??? Taki egzamin to tylko formalnosc czy naprawde mam sie o co bac? :shock: To zalezy od egzaminatora. Pewnie zapyta pare pytan z historii, no przewaznie kaza napisac jedno zdanie. Wic jak mowisz i piszesz dobrze po angielsku nie powinienes sie martwic. Ja jak bylem na egzaminie to zawalilem wszystkie pytania z historii (a historia to moja pasja, w tej chwili studiuje zeby byc nauczyacielem historii) z tego stresu. Ale bylem w mundurze (bylem jeszcze wtedy w woju) i egzaminator sie rozesmial. Pogratulowal mi obywatelstwa i jedyny powod dla ktorego nie zlozylem tego dnia przysiegi to bylo to ze INS zapmnialo zrobic military background check. Ale po 3 miesiacach dostalem telefon z pytaniem kiedy jestem gotowy zlozyc przysiege. 2 dni po telefonie bylem juz obywatelem. Wiec powodzenia, bo mi sie wydaje ze nietyle znajomosc angielskiego i historii sie liczy co Twoja ogolna pozycja.
adrianger Napisano 8 Maja 2006 Zgłoś Napisano 8 Maja 2006 cavscout - czytalem chyba wszystkie twoje posty, ale nie znalazlem tam odpowiedzi (albo zle czytalem) - w jaki sposob dostales green card? Wygrales na loterii? Jesli tak to w ktorym roku?
cavscout Napisano 8 Maja 2006 Zgłoś Napisano 8 Maja 2006 cavscout - czytalem chyba wszystkie twoje posty, ale nie znalazlem tam odpowiedzi (albo zle czytalem) - w jaki sposob dostales green card? Wygrales na loterii? Jesli tak to w ktorym roku? Mama wygrala w 1992 kiedy mialem 15 lat. Od 1993 roku w USA.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.