bax Posted May 8, 2006 Report Posted May 8, 2006 Witam wszystkich!! Za 48 dni mam interview na obywatelstwo czy ktos wie jak ten egzamin dokladnie wyglada. pytania dotyczace histari usa znam, ale czy dodatkowo bedzie jakis egzamin z gramatyki, czytania lub pisania??? Taki egzamin to tylko formalnosc czy naprawde mam sie o co bac? :shock:
cavscout Posted May 8, 2006 Report Posted May 8, 2006 Witam wszystkich!! Za 48 dni mam interview na obywatelstwo czy ktos wie jak ten egzamin dokladnie wyglada. pytania dotyczace histari usa znam, ale czy dodatkowo bedzie jakis egzamin z gramatyki, czytania lub pisania??? Taki egzamin to tylko formalnosc czy naprawde mam sie o co bac? :shock: To zalezy od egzaminatora. Pewnie zapyta pare pytan z historii, no przewaznie kaza napisac jedno zdanie. Wic jak mowisz i piszesz dobrze po angielsku nie powinienes sie martwic. Ja jak bylem na egzaminie to zawalilem wszystkie pytania z historii (a historia to moja pasja, w tej chwili studiuje zeby byc nauczyacielem historii) z tego stresu. Ale bylem w mundurze (bylem jeszcze wtedy w woju) i egzaminator sie rozesmial. Pogratulowal mi obywatelstwa i jedyny powod dla ktorego nie zlozylem tego dnia przysiegi to bylo to ze INS zapmnialo zrobic military background check. Ale po 3 miesiacach dostalem telefon z pytaniem kiedy jestem gotowy zlozyc przysiege. 2 dni po telefonie bylem juz obywatelem. Wiec powodzenia, bo mi sie wydaje ze nietyle znajomosc angielskiego i historii sie liczy co Twoja ogolna pozycja.
adrianger Posted May 8, 2006 Report Posted May 8, 2006 cavscout - czytalem chyba wszystkie twoje posty, ale nie znalazlem tam odpowiedzi (albo zle czytalem) - w jaki sposob dostales green card? Wygrales na loterii? Jesli tak to w ktorym roku?
cavscout Posted May 8, 2006 Report Posted May 8, 2006 cavscout - czytalem chyba wszystkie twoje posty, ale nie znalazlem tam odpowiedzi (albo zle czytalem) - w jaki sposob dostales green card? Wygrales na loterii? Jesli tak to w ktorym roku? Mama wygrala w 1992 kiedy mialem 15 lat. Od 1993 roku w USA.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.