Kati Napisano 14 Maja 2006 Zgłoś Napisano 14 Maja 2006 Witam, Jak sądzicie czy opłaca się importować ze Stanów elektronikę i kosmetyki i sprzedawać je w Polsce (np. na allegro)? Pozdrawiam
czarny83 Napisano 14 Maja 2006 Zgłoś Napisano 14 Maja 2006 jak trafisz na dobre ceny to napewno ale zeby sie to oplacilo musialyby byc duze roznice w cenach albo musialbys to kupic hurtem ale w dobie kiedy na allegro wiekszosc rzeczy sprzedawanych pochodzi z chin nie wroze biznesu, ktory zrobi z Ciebie Rockefeller'a
STMan Napisano 14 Maja 2006 Zgłoś Napisano 14 Maja 2006 na nowym ipodzie byla swego czasu przebitka 1k PLN /potem z 500/ - tyle ze znajdz kupca na to :/
czarny83 Napisano 14 Maja 2006 Zgłoś Napisano 14 Maja 2006 przebitka przebitką tyle, ze sa jeszcze inni sprzedawcy u ktorych marza nie jest taka duza i wtedy sie juz nie oplaca no chyba ze hurtowo sprzedajesz
maciopa Napisano 14 Maja 2006 Zgłoś Napisano 14 Maja 2006 Nah - jeśli przywieziesz elektronikę oficjalnie w ilości hurtowej to licz się z opłatami celnymi + vat....
czarny83 Napisano 14 Maja 2006 Zgłoś Napisano 14 Maja 2006 no to oczywiste ja tylko pisze, w kontekscie handlowania na allegro
KaZi Napisano 15 Maja 2006 Zgłoś Napisano 15 Maja 2006 jak trafisz na dobre ceny to napewnoale zeby sie to oplacilo musialyby byc duze roznice w cenach albo musialbys to kupic hurtem ale w dobie kiedy na allegro wiekszosc rzeczy sprzedawanych pochodzi z chin nie wroze biznesu, ktory zrobi z Ciebie Rockefeller'a nie masz o czyms pojecia to nie pisz. Porownaj ceny telefonow komorkowych (tak, tych 4ro zakresowych, np motorola v3x)
bumtarara Napisano 15 Maja 2006 Zgłoś Napisano 15 Maja 2006 opłaca sie niektore towary sprzedawac np. maszynka do golenia Gillette mach 3 turbo u nas weszła do sprzedaży prawie 2 lata po tym jak byla dostepna w usa sprzet elektroniczny tez jest czesto u nich wczesniej niz u nas jedyne odstraszajace w elektronice to brak polskiej gwarancji (jest oczywiscie miedzynarodowa) i czasami brak polskiego oprogramowania/menu gdy kupowalem aparat w usa był on tanszy o 700zł mp3 player w usa za 300$ w polsce 1900 zl nie wspominajac o laptopach gdzie roznica jest nawet kilku tysiecy a niektorych modeli nie kupisz u nas co do telefonow kom to kupowac najlepiej w Singapurze albo Hong Kongu bo tam najnowsze modele sa najszybciej i najtaniej a w usa to maja raczej gorszy sprzet
czarny83 Napisano 15 Maja 2006 Zgłoś Napisano 15 Maja 2006 nie masz o czyms pojecia to nie pisz. Porownaj ceny telefonow komorkowych (tak, tych 4ro zakresowych, np motorola v3x) ja mowie o handlowaniu wieksza iloscia a nie o tym zeby sprzedac jedna czy 2 sztuki a po 2 nie widze jakis diametralnych roznic w cenie v3x w Polsce nawet taniej da sie ja znalezc
KaZi Napisano 17 Maja 2006 Zgłoś Napisano 17 Maja 2006 nie masz o czyms pojecia to nie pisz. Porownaj ceny telefonow komorkowych (tak, tych 4ro zakresowych, np motorola v3x) ja mowie o handlowaniu wieksza iloscia a nie o tym zeby sprzedac jedna czy 2 sztuki a po 2 nie widze jakis diametralnych roznic w cenie v3x w Polsce nawet taniej da sie ja znalezc ostatnio widzialem po 200$ a w polsce wtedy stały na allegro najtaniej 1150zł w skupach 1300 a co za roznica 2 sztuki czy 100?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.