max1983 Napisano 14 Lipca 2006 Autor Zgłoś Napisano 14 Lipca 2006 Przyszło mi do głowy kolejne pytanie po dłuższym czasie czy termin 1 kwietnia od którego rusza cała "machina" H2B to termin tylko wysyłania dokumentów? tzn chodzi mi o to czy wszystkie formalności z pracodawca załatwiac dużo wcześniej przed ta datą czy cały mechanizm ma wystartować zgodnie z tą data? Jeżeli przed to kiedy najlepiej pracodawca ma sie starac o pozwolenie dla mnie tak zeby dotarło do mnie wcześniej przed kwietniem? Ile taki proces trwa ??
Bavorak Napisano 15 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2006 Co jesli jestem tu na wizie h2b i chcew zmienic pracodawce? Czy proces jest latwiejszy wtedy? wie ktos cos na ten temat??
max1983 Napisano 18 Lipca 2006 Autor Zgłoś Napisano 18 Lipca 2006 Karina czy mogła bys odpowiedzieć mi na moje powyższe pytanie jak z tymi dokumentami wygląda sprawa?? Z góry dzięki WIELKIE
karina Napisano 18 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2006 Karina czy mogła bys odpowiedzieć mi na moje powyższe pytanie jak z tymi dokumentami wygląda sprawa??Z góry dzięki WIELKIE Dokumenty musza byc zalatwione duzo wczesniej. Trudno powiedziec ile zajmie przygotowanie dokumentow, bo zalezy to od wielu czynnikow, ale nie ludz sie ze bedzie to czas krotki. Nie moge Ci pisac co masz zaczac zalatwiac i kiedy, bo duzo zalezy od tego od kiedy pracodawca by Cie chcial zatrudnic itd. oraz od tego czy pracodawca dostanie zgode na zatrudnienie Cie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.