monroe Napisano 17 Maja 2006 Zgłoś Napisano 17 Maja 2006 akoo co to jest random? chodziło mu zapewne o niezapowiedziane wcześniej testy.
akoo Napisano 18 Maja 2006 Zgłoś Napisano 18 Maja 2006 akoo co to jest random?test na dragi pokazuje jakie uzywki konkretnie brales, czy ogolnie ze brales bo ja jak dostalem job offer w ktorym bylo ze musze przejsc drug test to odsawilem thc (jakies 2 miesiace temu) ale nie ukrywam ze wczesniej troche "chemi" tez bralem nie wiem ile te substancje sie utrzymuja w organizmie:/ czy na thc patrza z przymrozeniem oka? badaja mocz,wlosy,sline,kał,?a moze zawartosc kieszeni...hehe Jak kolega wyzej napisal random to losowy test spotykajacy losowego pracownika w losowym dniu. To nie jest tak ze nagle wskakuja Ci ze sloiczkiem i karza "testowac". Ja rano uslyszalem "hej, mam dobra wiadomosc, o 2pm jedziesz do szpitala na drag testa" . Jak cos zawsze mozna sie "przygotowac" - akurat tam gdzie mnie badali pewnie by sie dalo, ale to napewno zalezy od szpitala. Co do czasu THC i chemii - to sprawdz na stronach temu poswieconym Testy, pewnie prawie wszedzie jest mocz. Z tego co wiem badanie tego typu kosztuje pracodawce 30 usd, krwi ok 150, wlosow 500. (tych 30 usd jestem pewien stawki jaka placil moj pracodawca, pozostale to o ile dobrze pamietam). Jak masz cos w sobie to jest twoja sprawa, to karane nie jest. Moga Cie nie przyjac do pracy po prostu, albo firma bedzie miala punkt przetargowy jakbys sobie cos zrobil i ich oskarzal (drag test po wypadku). Jak jest z wywalaniem z pracy po randomach - zalezy pewnie od firmy a jeszcze bardziej od stanu (i prawa stanowego). Co do poblazliwosci to trudno tu cokolwiek mowic. Amerykanie lubia upraszczac - osoba odpowiedzialna za safety/human resources w firmie dostaje swistek z wynikami na ktorych jest podana ilosc danej substancji we krwi i wynik NEGATIVE/POSITIVE - pewnie patrza tylko na to drugie. Jezeli wyjdzie Ci cos podejrzanego - pracodawca dowie sie o tym PO Tobie. Szpital ma obowiazek zadzwonic wczesniej do Ciebie i poprosic o wyjasnienie wynikow. Ma to zwiazek z tym ze jak wyjdzie cos positive, zawsze moze to byc rezultat jakis lekow... jakby nie zadzwonili wczesniej to znaczy ze nasrali by Ci u pracodawcy, popsuli opinie a potem musieli to odwolywac (podejrzewam ze za cos takiego moglby ich Amerykaniec skarzyc) - ale przeciez wrazenie by pozostalo. Moze zawczasu popytaj sie znajomych farmaceutow o gotowe bajeczki? ;> Aaa... tych substancji jest ok 8miu + kreatyna (ktora nie jest podawana positive/negative tylko jako zawartosc + obok podana norma). Heh.. czego czlowiek sie dowiaduje robiac papierkowa robote
Kosiarz Napisano 24 Maja 2006 Zgłoś Napisano 24 Maja 2006 jak to jest z osobami ktore nie maja 21 lat, bo wiem ze nie majac 21, nie mozna pic. A palic mozna legalnie wtedy czy jest ten sam motyw?
cavscout Napisano 24 Maja 2006 Zgłoś Napisano 24 Maja 2006 jak to jest z osobami ktore nie maja 21 lat, bo wiem ze nie majac 21, nie mozna pic. A palic mozna legalnie wtedy czy jest ten sam motyw? Generalnie jest od 18 lat. Ale na przyklad w Needham, Ma mozna kupic papierosy dopiero w wieku 21 lat. Wszystko zalezy od lokalnych praw.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.