Bartek996 Napisano 17 Maja 2006 Zgłoś Napisano 17 Maja 2006 Witam!! Dostałem maila od pracodawcy abym mu napisał jakie rozmiary mamy aby mógł zamówić uniformy... I teraz powiedzcie mi jakie to są odpowiedniki Polskie... :oops: "Male shirts are small, medium, large, extra-large and male pants are 30, 32, 34, 36 38, 40 etc. female shirst are small, medium, large, extra large, pants are 2,4,6,8,10,12 etc." No jeśli chodzi o koszulki to jeszcze sie domyślam ale o spodnie to juz nie wiem Jakby była jakaś tabelka z tymi rozmiarami... to byłbym wdzięczny... Dziekuje i Pozdrawiam
Jemko Napisano 17 Maja 2006 Zgłoś Napisano 17 Maja 2006 przeciez w polsce sa takie same rozmiary :S pomijajac spodnie do garniturow itp, ale jeansy przeciez sprzedaja tylko w takich rozmiarach, poszukaj na swoich powinny byc dwie liczby np 32/33, jedno to dlugosc a drugie to w pasie (nigdy nie pamietam w jakiej kolejnosci), mozliwe ze jest to w calach ale nigdy nie sprawdzalem, po prostu wiem jaki mam i tyle, poszperaj w szafie, na pewno sie okaze ze masz to pod nosem
Bartek996 Napisano 17 Maja 2006 Autor Zgłoś Napisano 17 Maja 2006 No ale dla kobiet chyba nie sprzedaja takich 2,4,6,8 ect.
marfetka Napisano 17 Maja 2006 Zgłoś Napisano 17 Maja 2006 sprzedają, sprzedają jest nawet rozmiar 0 ale faktycznie trudno się połapać i ja do dziś nie wiem jak to możliwe, ze pasuje na mnie zarówno rozmiar 0, 4, jak i 6... :shock: a co do rozmiarów męskich to sprawa jest faktycznie prostsza - rozmiar spodni okresla się stosunkiem obwodu pasa do długości - oba wymiary w calach - a żeby to nie była czysta abstrakcja zajrzyj np. tu http://www.ae.com/web/browse/sizechart/mens.jsp na tej stronie są zarówno rozmiary amerykańskie, jak i ich odpowiedniki w innych częściach świata :wink:
Bartek996 Napisano 17 Maja 2006 Autor Zgłoś Napisano 17 Maja 2006 Zgadza sie wlasnie w meskich tez nie mozna sie polapac... mam spodnie 36 są za duże 38 też mam i są jak rozmiar 36 czyli troche za duże no ale nie podam 34 bo jak beda za małe to bedzie zle Ale mam nadzieje ze 36 nie beda mi spadać Zaraz przepratrze ten link od Ciebie Dziekuje
czarny83 Napisano 17 Maja 2006 Zgłoś Napisano 17 Maja 2006 z koszulkami nie jest tak do konca jak w Polsce zalezy czasem od firmy w Polsce mam L albo Xl a w USA M-ka na mnie czasem wisiala:) z tego co mam to spora czesc jest zanizona w stosunku do Polski
bumtarara Napisano 17 Maja 2006 Zgłoś Napisano 17 Maja 2006 pewnie jak ktoś jest raczej mały to może rozmiary dziecięce sobie kupić a koszulki to dla tych grubasów mają nawet 6XL :!: które wyglądają jak namioty generalnie rozmiary od XS,S,M,L,XL-->xxxxxxL jeszcze rozmiary butów, czasami różni producenci różnią sie nawet o jeden rozmiar o czym sam się przekonałem
rydzo Napisano 17 Maja 2006 Zgłoś Napisano 17 Maja 2006 przeciez w polsce sa takie same rozmiary :S pomijajac spodnie do garniturow itp, ale jeansy przeciez sprzedaja tylko w takich rozmiarach, poszukaj na swoich powinny byc dwie liczby np 32/33, jedno to dlugosc a drugie to w pasie (nigdy nie pamietam w jakiej kolejnosci), mozliwe ze jest to w calach ale nigdy nie sprawdzalem, po prostu wiem jaki mam i tyle, poszperaj w szafie, na pewno sie okaze ze masz to pod nosem W calach chyba. pierwsza liczba to w pasie (Waist) a druga to dlugosc nogawki czy jakos tak (Length).
Jemko Napisano 17 Maja 2006 Zgłoś Napisano 17 Maja 2006 dzieki, chociaz znajac zycie za tydzien zapomne , na szczescie mam w miare wyrownane wiec zapewne dlatego nie przykladam do tego wagi skoro nosze eLki w polandzie to tam raczej eMki mam atakowac?
aniolova Napisano 17 Maja 2006 Zgłoś Napisano 17 Maja 2006 Z rozmiarami jest nastepujaco: oznaczenia rozmiarow s,m,l,xl itp w stanach sa zanizone o 1, wiec amerykanskie M to europejskie L. Meskie spodnie oznaczane sa w calach obwodu w pasie - 30 to 30 cali w obwodzie pasa, czyli ok 75 cm. Dlugosc takze jest w calach. Najpierw pas, potem dlugosc (W/L, Waist/Length). Damska numeracja to praktycznie europejski rozmiar damski - 30, czyli 0 = 30, 2 = 32, ... 10 = 40 12 = 42 Ale i tak wszystko zalezy od kroju, producenta i materialu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.