klaudka20 Napisano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 <a nie do 26 roku zycia > moj błąd
leszek Napisano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 Dzieki, to raczej nie dlamnie.Nic bedzie czeba wyjechac na turystycznej a potem kombinowac..
gall_eon Napisano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 a nie do 26 roku zycia Na stronach BTC, YTP, Emakpolu mozna odnalezc info ze trzeba miec 18-30 lat.
leszek Napisano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 No przeciez wieze ci.Ja mam wiecej no ale coz jak napisalem na "czarno" tez cos sie znajdzie.Chyba nie bede jedyny.
gall_eon Napisano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 Leszek z tym wiekiem to pisalem do klaudka20, a co do tego ze sobie poradzisz to ne mam watpliowsci, wszak bylem i widzialem na wlasne oczy Polakow w Chicago, ktorzy zyja, pracuja i maja sie dobrze, a angielski to dla nich lingua ignota...
leszek Napisano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 Ja bylem w nowym jorku we wrzesniu,ale tylko 8 dni i to jako czysty turysta,to na green point chcieli mi szukac roboty,No ale to byl czysty turystyczny wyjazd i sie tym nie mialem czasu zajac
Anya Napisano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2006 a angielski to dla nich lingua ignota... Podobnie jak polski dla leszka... Jedź sobie, leszku, jedź do "Czikago" i utwierdzaj rząd USA w słusznym przekonaniu, że Polacy nie zasługują na zniesienie wiz.
leszek Napisano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2006 Mieszkam w niemczech od 13 lat i to co zaczyna sie dziac tutaj przypomina mi polska emigracje za chlebem.Tutaj ludzia jest coraz gorzej chodzi mi o niemcow,ktozy nazekaja na zycie.Znajduja sie pierwsi co wyjezdzaja do USA po latwiejsze pieniadze.Wezmy Np.Ja mam syna i zone oboje prowadzilismy wlasny interes przez 5 lat az padlismy na ryj bo cie zgnoja polaty wziete z kosmosu dokaladnie za wszystko od wszystkiego jest jakis amt/uzad.Rok czasu nic nie robimy daja nam za to pieniadze 1297€+154na dziecko+300€wychowawczyprzez dwa lata duzo nie,ale sprobuj za to przezyc ledwo zobaczysz drugi koniec.Zasamo mieszkanie 615€ 2 pokoje.Nie mowiac inne rzeczytak ze z tego na same oplaty zadnych kredytow 1100€.Polacy przyjazdzajacy tutaj i pracujacy niby legalnie za 5€ na godzine zyja jak psy pod mostem bo przyjechali tu sie tylko napchac i wracac do zon na 3 dni i spowrotem.Ta fala emigracji jest gorsza niz meksykanska i polska razem wziete razem w USA.Wiec ja majac tutaj 1600$ zanic wole w stanach 1500$ zarobic
vaanilla Napisano 3 Maja 2006 Zgłoś Napisano 3 Maja 2006 jak masz wejscia to ruszaj ale jesli przesiedzisz wize to dlugo swojej rodziny nie zobaczysz -nie ludz sie leszku ze podreperujesz swoj buzet domowy bedac tu 6 mm-c (o ile dostaniesz wize) to troche dluzej trwa a apetyt rosnie w miare jedzenia i jesli bedziesz charac jak wol i tak nikt z rodziny ci nie uwierzy - zanim sie nie przekona na wlasne oczy, barki i rece pozyjesz i zobaczysz powodzenia
leszek Napisano 3 Maja 2006 Zgłoś Napisano 3 Maja 2006 Nie jade reperowac swojego budzetu bo to mi sie do tej pory w Niemczech nie udalo to i watpie czy jest takie miejsce na swiecie zeby to mi sie udalo.Ja po prostu chce zostac i zyc a jak nie wyjdzie do wrocic na zgnily zachod.Sytuacjy jest tego typu ze ja mam polski paszport a 3 dzieci ma niemieckie i wiz (promes)nie potrzebuja.Ja jesli przedluze do roku to bede legalnie,gdyby cos nie wyszlo wracam do niemiec i za jakis czas znowu wyjade.W niemczech nawet o promese jest latwiej.Tak ze niedam sie zarobic.A odskladac pieniadze i tak nie umie.Zato uwielbiam dobze zyc.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.