damiankulig Napisano 28 Maja 2006 Zgłoś Napisano 28 Maja 2006 Witam Mam pytanie dotyczące ponownego startowania o wizę turystyczna. Jestem studentem II roku studiów dziennych lat 22 w zeszłym roku dostałem promesie wizowa na rok czasu ale niestety nie miałem okazji jej wykorzystać. Strasznie bym chciał w tym roku wyjechać na ok. 2 miesiące do USA w terminie 20 sierpień. Ale niestety moja promesa kończy się 20 lipca a ja na studiach mam ćwiczenia terenowe i praktyki których nie mogę zawalić. Moje pytanie jest taki czy mogę startować o wizę przed upływem terminu starej promesy czy musze czekać a mi się skończy? Jakie mam szanse przy kolejnym startowaniu o wizę biorąc pod uwagę że nie wykorzystałem starej? Kolejny pytanie. W paszporcie posiadam kilka wiz i pieczątek innych krajów czy to jest pomocne czy wręcz przeciwnie może mi zaszkodzić. Posiadam Wizy i pieczątki z Rosji, Białorusi, Chin, Laosu oraz wpisy z Egiptu i Tunezji. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc Pozdrawiam
kubakj Napisano 28 Maja 2006 Zgłoś Napisano 28 Maja 2006 WitamMam pytanie dotyczące ponownego startowania o wizę turystyczna. Jestem studentem II roku studiów dziennych lat 22 w zeszłym roku dostałem promesie wizowa na rok czasu ale niestety nie miałem okazji jej wykorzystać. Strasznie bym chciał w tym roku wyjechać na ok. 2 miesiące do USA w terminie 20 sierpień. Ale niestety moja promesa kończy się 20 lipca a ja na studiach mam ćwiczenia terenowe i praktyki których nie mogę zawalić. Moje pytanie jest taki czy mogę startować o wizę przed upływem terminu starej promesy czy musze czekać a mi się skończy? Jakie mam szanse przy kolejnym startowaniu o wizę biorąc pod uwagę że nie wykorzystałem starej? Kolejny pytanie. W paszporcie posiadam kilka wiz i pieczątek innych krajów czy to jest pomocne czy wręcz przeciwnie może mi zaszkodzić. Posiadam Wizy i pieczątki z Rosji, Białorusi, Chin, Laosu oraz wpisy z Egiptu i Tunezji. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc Pozdrawiam A te wizy i pieczatki to od samych najlepszych kumpli USA
maciopa Napisano 28 Maja 2006 Zgłoś Napisano 28 Maja 2006 Imho możesz już składać wniosek o następną promesę. To, że jeździsz po świecie i zwiedzasz różne kraje - nie powinno mieć negatywnego wpływu - chyba że dobór krajów NIE jest przypadkowy :twisted: i byłeś tam na jakichś dziwnych "szkoleniach" :twisted: Przygotuj się na odpowiedź na pytanie "co stanęło na przeszkodzie w realizacji poprzedniego wyjazdu do Ameryki".
monroe Napisano 28 Maja 2006 Zgłoś Napisano 28 Maja 2006 Przygotuj się na odpowiedź na pytanie "co stanęło na przeszkodzie w realizacji poprzedniego wyjazdu do Ameryki". Wyjazd służbowy do Laosu sponsorowany przez egipską firmę zarejestrowaną na Białorusi, chętnie sprzedającą swoje towary do Chin od rosyjskich pośredników. Myślę, że wizę miałby już wtedy w kieszenii... :twisted:
czeklin Napisano 28 Maja 2006 Zgłoś Napisano 28 Maja 2006 mam pytanko, nie bede strzelal nowego watku, krotka pilka: w 2003 bylem w usa na b1/b2, rok pozniej nie dostalem turystycznej a w 2005 bylem na work and travel. mam zamiar starac sie teraz o turystyczna, knyf w tym ze zgubilem indeks, jak oceniacie beda problemy? jak to teraz wyglada bo slyszalem od wielu osob ze teraz prosza tylko o legitymacje
monroe Napisano 28 Maja 2006 Zgłoś Napisano 28 Maja 2006 mam pytanko, nie bede strzelal nowego watku, krotka pilka:w 2003 bylem w usa na b1/b2, rok pozniej nie dostalem turystycznej a w 2005 bylem na work and travel. mam zamiar starac sie teraz o turystyczna, knyf w tym ze zgubilem indeks, jak oceniacie beda problemy? jak to teraz wyglada bo slyszalem od wielu osob ze teraz prosza tylko o legitymacje ej, jaką legitymację? :? Pierwsze słyszę... Ja za każdym razem pokazywałem indeks i tak to się RACZEJ odbywa. Załatw sobie zaświadczenie o studiowaniu w dziekanacie zamiast legitymacji...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.