Merkucio Napisano 31 Maja 2006 Zgłoś Napisano 31 Maja 2006 Witam wszystkich jest to moj pierwszy poscik. Ja mam takie nie typowe pytanie. Chcę wyjechać do stanów i tam ( jeszcze nie wiem jak ) zaciągnąc sie do wojska. Moje mazenie.Czytałem kiedys na interii ze amerykanie nie chcą isc do woja , dlaczego ? przyczyna jasna wojna. // słyszałem tez , ale nie potwierdzone ,że bardzo lubia obco krajowców brac , i wtedy po kilku latach oczywiscie dostaje sie zielona karte , no i nie musze mowic ze zarobki tez sa dobre. Ale nie oto chodzi .Poprostu to trzeba lubic.I chce bronic americi, Bardzo prosze jesli ktos zna troszke te sprawy to prosze napisac . Albo czy jest to do zrealizowania. Z góry dziekuje .
unknown _girl Napisano 31 Maja 2006 Zgłoś Napisano 31 Maja 2006 kliknij szukaj i wpisz us army. byly takie posty wiec na pewno znajdziesz tam odpowiedzi na pytania ktore Cie interesuja http://www.usa.info.pl/board/index.php?showtopic=1848 http://www.usa.info.pl/board/index.php?showtopic=5269 http://www.usa.info.pl/board/index.php?showtopic=2123 pozdro!
KB Napisano 31 Maja 2006 Zgłoś Napisano 31 Maja 2006 A ja czytalam w amerykanskiej prasie, ze nie ma wiekszych problemow z naborem do wojska. Poza tym wymagane jest posiadanie GC, choc moze sa jakies wyjatki od tego, nie wiem.
monroe Napisano 31 Maja 2006 Zgłoś Napisano 31 Maja 2006 cavscout był żołnierzem US Army - znajdź go na tym forum i po prostu spytaj o szczegóły. Zapewne odpowie, bo to miły chłopak... :twisted:
cavscout Napisano 31 Maja 2006 Zgłoś Napisano 31 Maja 2006 Witam wszystkich jest to moj pierwszy poscik. Ja mam takie nie typowe pytanie. Chcę wyjechać do stanów i tam ( jeszcze nie wiem jak ) zaciągnąc sie do wojska. Moje mazenie.Czytałem kiedys na interii ze amerykanie nie chcą isc do woja , dlaczego ? przyczyna jasna wojna. // słyszałem tez , ale nie potwierdzone ,że bardzo lubia obco krajowców brac , i wtedy po kilku latach oczywiscie dostaje sie zielona karte , no i nie musze mowic ze zarobki tez sa dobre. Ale nie oto chodzi .Poprostu to trzeba lubic.I chce bronic americi, Bardzo prosze jesli ktos zna troszke te sprawy to prosze napisac . Albo czy jest to do zrealizowania. Z góry dziekuje . Pierwszy wymog to zielona karta. Jak yego nie masz to zapomnij. I za sama chec wstapienia do sil zbrojnych kart nie daja.
Cina Napisano 31 Maja 2006 Zgłoś Napisano 31 Maja 2006 Ale za takie cos to potem moga zamknac w Polsce chyba !??
kubakj Napisano 31 Maja 2006 Zgłoś Napisano 31 Maja 2006 Ale za takie cos to potem moga zamknac w Polsce chyba !?? juz nie. teraz mozemy sluzyc w obcych armiach, tylko trzeba zlozyc wniosek do MONu o pozwolenie.
cavscout Napisano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2006 Ale za takie cos to potem moga zamknac w Polsce chyba !?? W skrocie, posiadajac GC zwolnionym sie jest z zasadniczej sluzby wojskowej, posiadajac obywatelstwo USA zwolnionym sie jest z powszechnego obowiazku obrony RP, info za konsulatem Polski w NYC. Sprawdzalem w przed moim wyjazdem do Polski. I MONu o zadne pozwolenie nie pytalem .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.