Skocz do zawartości

Wymazany z rejestru a formularz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam pytanko ,11lat temu troche narozrabiałem :oops: zostałem skazany prawomocnym wyrokiem sądu na 1,5 roku wiezienia w zawieszeniu na 4

przez to nie otrzymałem zielonej karty,mam rodziców w stanach są obywatelami,,dwa lata po otrzymaniu wyroku czyli w czasie trwania zawieszenia poszedłem po wize i nie zaznaczyłem że byłem karany :? szybko zajarzyli że coś nie tak skoro rodzice są na zielonej karcie,i sprawdzili mnie w warszawie,przefaksowane dokumenty pokazał mi pan przez szybke i podziekował :evil: od tego czasu nie starałem sie o wize

czyli 8 lat jestem wymazany z rejestru osób skazanych i posiadam stosowny dokument od ministerstwa sprawiedliwości tego lata planuje wyjazd prosze o podpowiedz czy mam zaznaczyc teraz że jestem osobą karaną?

pozdrawiam

Napisano
mam pytanko ,11lat temu troche narozrabiałem :oops: zostałem skazany prawomocnym wyrokiem sądu na 1,5 roku wiezienia w zawieszeniu na 4

przez to nie otrzymałem zielonej karty,mam rodziców w stanach są obywatelami,,dwa lata po otrzymaniu wyroku czyli w czasie trwania zawieszenia poszedłem po wize i nie zaznaczyłem  że byłem karany :? szybko zajarzyli że coś nie tak skoro rodzice są na zielonej karcie,i sprawdzili mnie w warszawie,przefaksowane dokumenty pokazał mi pan przez szybke i podziekował :evil: od tego czasu nie starałem sie o wize

czyli 8 lat jestem wymazany z rejestru osób skazanych i posiadam stosowny dokument od ministerstwa sprawiedliwości tego lata planuje wyjazd prosze o podpowiedz czy mam zaznaczyc teraz że jestem osobą karaną?

pozdrawiam

Tak, bo byles karany, przecize wyrok byl.

Napisano

z tego co piszesz maja w systemie, ze byles karany. Jezeli bylaby to Twoja pierwsza proba to moglbys pisac, ze nie byles karany, poniewaz w Rejestrze Karanych nie figurowalbys juz czyli tak jakbys nigdy nie byl karany.

Napisano

oj, tego to ja juz nie wiem. Ale przypuszczam, ze u nich czegos takiego nie ma. Wnioskuje to na podstawie tego, ze znajomy daaaawno temu jako mlody chlopak zostal ukarany za posiadanie marihuany(?) (18 lat temu) i do tej pory nie wjedzie do Kanady poniewaz ciagle figuruje w sytemie amerykanskim a Amerykanie znowu dziela sie takimi rzeczami z Kanada.

Napisano
oj, tego to ja juz nie wiem. Ale przypuszczam, ze u nich czegos takiego nie ma. Wnioskuje to na podstawie tego, ze znajomy daaaawno temu jako mlody chlopak zostal ukarany za posiadanie marihuany(?) (18 lat temu) i do tej pory nie wjedzie do Kanady poniewaz ciagle figuruje w sytemie amerykanskim a Amerykanie znowu dziela sie takimi rzeczami z Kanada.

Jest, ale proces wymazania z rejestru jest dlugi i kosztowny. I nie kazdy wyrok moze byc wymazany.

Napisano

Wydaje mi sie ze blad popelniles, jak szedles po promese.

Teraz czy wymazany, czy nie to w wawie/krakowie maja adnotacje, ze:

Byles karany

Sklamales w oswiadczeniu

Probuj, ale wydaje mi sie ze bedzie ciezko...

Przejzyj szukajke, bylo pare postow odnosnie karalnosci

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...