czeklin Napisano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2006 sie ma, lecialem do chicago przez detroit gdzie przechodzilem custom control, przyczepili sie do mnie ze mam bilet powrotny na pazdziernik a deklaruje sie byc 4 tyg, koniec koncem mam wize do 1 sierpnia chcialbym sie dowiedziec gdzie co jak sie sklada zeby ten pobyt przedluzyc ile to trwa kiedy sie za to zabrac i cz czekajac na odpowiedz moge pozostawac legalnie w usa, wiem ze to tu gdzies jest na forum wiec wybaczcie ale potrzebuje konkretnej porady swoja droga powiem wam ze potraktowali mnie bardzo niesmacznie bylem w usa kilka razy zawsze wszystko legalnie w terminach itd itp naprawde nie wiem wyglada na to ze trafilem na zly dzien urzednika
Agula Napisano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2006 swoja droga to czego sie spodziwales deklarujac jedno a majac bilet, ktory zaprzeczal tej deklaracji? Tutaj masz informacje http://www.uscis.gov/graphics/formsfee/forms/i-539.htm
czeklin Napisano 17 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2006 niby tak, ale zawsze tak mialem i zadnych problemow nie robili, lot byl tak zabukowany bo w tej opcji byla najnizsza cena, powrot na 29 pazdziernika, tlumaczylem gosciowi ze i tak to bede musial zmienic bo przeciez na poczatku paz musze byc na uczelni ale kolesia to malo obchodzilo...to bylo ewidentne przychrzanienie sie do niewiadomo czego dzieki za info
Agula Napisano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2006 I moja rada. Juz skladaj ten wniosek o przedluzenie wizy. Nie czekaj do przyszlego miesiaca.
czeklin Napisano 18 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2006 jeszcze 200$ za to :!: :twisted:
czeklin Napisano 22 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2006 jeszcze kilka pytan w temacie najwazniejsze to cz kiedy bede czekal na decyzje z USCIS a zajmie im to dluzej niz moj dozwolony pobyt to cz moge pozostawac legalnie na terenie USA? jestem ciekawy jak sie z tym sprawa ma wyslalbym im oryginal I-94 ale jeszcze mi nie oddadza jakby co i sie wszystko pokomplikuje wysylam kopie pisza zeby dolaczyc statement odnsnie wiadomo: dlaczego chce zostac dluzej a cz wroce do polski itp itd. Ciekawi mnie cz jesli napisze im ze zostaje no bo kumpel wyjezdza na floryde na poczatku wrzesnia i chce mnie tez zabrac, ze wracam bo studia i tak dalej to cz przy ewentualnym interview ( bo czytalem ze tez mnie moga zaprosic ) kaza pokazac jakies papiery potwierdzajace to wszystko? a jestem ciekawy bo ja np indeksu ze soba nie zabralem... i jeszcze jedno. sa jakies dokumenty lub okolicznosci ktore moga pomoc w przedluzeniu pobytu? jeeezuuu, ale zem sie opisal
air Napisano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2006 opisze na na przykladzie mojej girl - przyleciala "turystycznie" pod koniec pazdziernika, dostala wize na 6 miesiecy. tydzien przed uplywem terminu wizy wyslalismy wniosek do immigration. oprocz wniosku byl money order i ksero i-94 z lotniska. we wniosku napisalismy ze mieszka z rodzina, nie placi za jedzenie i mieszkanie, na swoje wydatki ma spore oszczednosci w mbanku (ale nie dolaczalismy zadnego wyciagu) oraz ze szlifuje swoj angielski, zeby podniesc swoje kwalifikacje do pracy w pl. to wszystko wyslalismy za potwierdzeniem odbioru. tydzien temu przyszla odpowiedz ze przedluzyli jej o kolejne pol roku - do konca pazdziernika, czyli jeszcze 4 miesiace. oznacza to ze te 2 miesiace oczekiwania wliczaja sie do przedluzonej wizy, a wiec caly czas jest sie legalnie (mimo ze nie ma sie co do tego pewnosci )) do czasu az przyjdzie decyzja)
monroe Napisano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2006 opisze na na przykladzie mojej girl - przyleciala "turystycznie" pod koniec pazdziernika, dostala wize na 6 miesiecy. tydzien przed uplywem terminu wizy wyslalismy wniosek do immigration. oprocz wniosku byl money order i ksero i-94 z lotniska. we wniosku napisalismy ze mieszka z rodzina, nie placi za jedzenie i mieszkanie, na swoje wydatki ma spore oszczednosci w mbanku (ale nie dolaczalismy zadnego wyciagu) oraz ze szlifuje swoj angielski, zeby podniesc swoje kwalifikacje do pracy w pl. to wszystko wyslalismy za potwierdzeniem odbioru.tydzien temu przyszla odpowiedz ze przedluzyli jej o kolejne pol roku - do konca pazdziernika, czyli jeszcze 4 miesiace. oznacza to ze te 2 miesiace oczekiwania wliczaja sie do przedluzonej wizy, a wiec caly czas jest sie legalnie (mimo ze nie ma sie co do tego pewnosci )) do czasu az przyjdzie decyzja) air, dzięki za tę informację, może mi się przydać Powiedz mi tylko - a jak przyszłaby jednak odpowiedź odmowna, to co? Twoja dziewczyna siedziałaby według przepisów już nielegalnie? :roll:
air Napisano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2006 nie, wtedy dostaje sie iles tam dni na wyjazd. nie mam pojecia ile.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.