MKIII Napisano 4 Lutego 2004 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2004 Poszukuje kontaktu do ciekawych pracodawców w USA na praktyki Internship - najlepiej na 18 miesiecy.
Spider Napisano 4 Lutego 2004 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2004 A kto nie poszukuje Przy3ączam sie do pytania.
hubma Napisano 5 Lutego 2004 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2004 mo?e podajcie jakiego rodzaju pracodawce?? tzn. z jakiej branzy?
MKIII Napisano 5 Lutego 2004 Autor Zgłoś Napisano 5 Lutego 2004 Najlepiej gdyby to by3 jakis pracodawca związany z bran?ą IT ale generalnie jeśli by3a by to jakakolwiek bran?a techniczna to by3o by OK.
Raasp Napisano 7 Lutego 2004 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2004 mo?e podajcie jakiego rodzaju pracodawce?? tzn. z jakiej branzy? ja akurat szukam pracodawcy w branzy spozywczej, jedzonko itd jestem na tech.zywnosci
Diamond Napisano 18 Lutego 2004 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2004 Ja szukam stazodawcy w US z zarzadzania hotelami, ale w jakiejs duzej miedzynarodowej sieci hotelarskiej typu Marriott, Hilton, Sheraton - czy ktos z Was posiada jakies namiary, ale nie na pracodawce gdzie staz z zarzadzania wyglada jak nieporozumienie, czyli "housekeeping" od rana do nocy przez n-miesiecy, zamiast zarzadzania? Z gory dzieki. Pozdrawiam.
Chomik Napisano 15 Marca 2004 Zgłoś Napisano 15 Marca 2004 Od czasu do czasu dostepne oferty na Internship/Trainee Program przysyla mi p. Vanessa Noel i kiedys widzialem wsrod nich mozliwosci odbycia praktyk w dziedzinie IT, tak jak i np. prawa... Natomiast najczesciej sa to: Culinary Arts, Hotel/Resort (ale raczej pewnie cos w stylu housekeeping...), Fast Food Restaurant. Proponuje napisac pod adres: vnoel@ALLIANCEABROAD.com i poprosic o aktualne "openings"... Problem w tym, ze Alliance Abroad oferuje duzo drozsze wyjazdy - moze i dlatego, ze nie sprawdzaja zadnych swiadectw, dyplomow, zgodnosci z kierunkiem studiow? :wink: Pozdrawiam, DAWID P.S. Diamond, widze, ze Ty zamierzasz byc taka ambitniejsza "stazystka"...
Marley Napisano 31 Marca 2004 Zgłoś Napisano 31 Marca 2004 Czy ta firma Aliance Abroad nie zajmuje sie tez rozliczaniem podatkow? Jesli tak to zle rozliczyli moj W-2 i sa krewni ok.2 tys.baksow...
Chomik Napisano 31 Marca 2004 Zgłoś Napisano 31 Marca 2004 Jestes pewna, Marley, ze to oni? Nie umiem odpowiedziec na to pytanie - wiem, ze w Dallas przebywa moja kolezanka, która wlasnie poprzez AAG (oraz CENET) wyjechala na Internship... I jest bardzo zadowolona! Pierwsze slysze, jesliby AAG rozliczal podatki... Nic takze nie podaja na swojej stronie, a przeciez zalezaloby im, gdyby to byla prawda... :wink: Milego dnia! DAWID
Marley Napisano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2004 Nie wiem, Chomiczku, czy to oni, bo nazwa jest na tyle popularna, ze mozna miec watpliwosci. Z drugiej strony w Polsce jest duzo firm W&T, ktore zajmuja sie rozliczaniem podatkow. W kazdym razie w wolnym czasie udam sie do prawnika, i zobacze czy sprawa jest warta zachodu (czyt. czy prawnik zazada wiecej niz moglabym odzyskac:)) No, ale jesli kolezanka jest zadowolona, to nie pozostaje nic innego jak cieszyc sie jej szczesciem :twisted: Marley.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.