weronika1608 Posted November 9, 2004 Report Share Posted November 9, 2004 Witam po raz pierwszy na Waszej/naszej stronie! Obecnie jestem na internship'ie w Mraylan'dzie. Na poczatku ubiegalam sie o 13 miesieczny internship, ale po roku zdalam sobie sprawe, ze nie spieszy mi sie do bycia bezrobotna w Polsce i zdecydowalam sie na przedluzenie praktyk o 5 miesiecy (18 miesiecy to max. okres czasu). Przedluzenie otrzymalam - DS 2019, wiec mam legalny pobyt w US, ale niestety jak bym chciala wyjechac z US i ponownie wrocic mosze miec w paszporcie nowa wize na okres przedluzenie(5 miesiecy), i tu moje pytanie czy ktokolwiek z Was slyszal o przypadku, ze komus zostala odmowiona wiza przedluzajaca internship? Prosze, o pomoc! i z gory dziekuje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chomik Posted November 9, 2004 Report Share Posted November 9, 2004 Niestety, nie znam osoby z podobnym do Twojego przypadku, ale NA LOGIKE nie powinnas miec z tym problemu, jezeli dostalas zgode na przedluzenie, masz wszystkie potrzebne dokumenty... Jesli dostalas wize za pierwszym razem, to i teraz nie powinno byc problemu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagmarcia Posted November 9, 2004 Report Share Posted November 9, 2004 ja znam tylko przypadek kolegi, ktory przedluzyl DSke, ale wizy nie - nie wyjezdza w zwiazku z tym ze Stanow od 20 pazdziernika przez 6 miesiecy (wize mial na rok, potem przedluzyl DSke o 6 miesiecy) tylko ze u niego problem polega na tym, ze on sie boi, ze jak wroci do kraju do go do woja zgarna a wogole to on jest z Bulgarii, hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
weronika1608 Posted November 9, 2004 Author Report Share Posted November 9, 2004 Dagmarcia i Chomik dzieki za odpowiedz! Z tego co zaobserwowalam jestescie bardzo aktywnymi dzialaczami na tej stronie Dagmarciu, a czy moze znasz przypadki otrzymania wizy przedluzajace? Ja chce wrocic do kraju w celu przedluzenia wizy, ale bedzie to juz w okresie czasu po wygasnieciu dotychczasowej ale z waznym DS-em na okres przedluzajacy, czy myslisz, ze moga mi robic problemu z tytulu, ze nie wrocilam w czasie waznosci starej? Pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagmarcia Posted November 9, 2004 Report Share Posted November 9, 2004 kurcze, chcialabym pomoc, ale nie mam pojecia... na logike - nie powinno byc problemow ale logika czasem zawodzi... nie wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chomik Posted November 9, 2004 Report Share Posted November 9, 2004 Ja chce wrocic do kraju w celu przedluzenia wizy, ale bedzie to juz w okresie czasu po wygasnieciu dotychczasowej ale z waznym DS-em na okres przedluzajacy, czy myslisz, ze moga mi robic problemu z tytulu, ze nie wrocilam w czasie waznosci starej? Pozdr Rozumiem, ze wrocilabys w czasie pobytu nielegalnego... Ale WSZYSTKO bedzie dobrze, bedziesz miala papier, wiec naprawde nie widze powodow do leku... Choc pisze to z pozycji teoretyka, dlatego mnie nie zabij w razie czego... :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.