Skocz do zawartości

Co zrobic ????

gwizdek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich !!!

Mam pare pytan moze ktos mi cos poradzi albo w czyms uswiadomi.

Wiec tak :

Chcialbym wyjechac do USA i najprawdopodobniej jak juz sie na to zdecyduje to tam zostac ( pytanei tylko jak to zrobic zakladamy ze jestem nielegalnie ) ? Czy mozna komus kto wygra Green Card zasponsorowac cos i w zamian jako para dostac tez Green Card ???

Kolejne pytanei czy moze lepiej wyjechac na W&T i tam po przepracowaniu 5 miesiecy potem szukac czegos juz na lewo ??? Wiem ze zawsze wszyscy wymagaja social security number wiec bym go mial z okresu jak bylem legalnie a potem chyba zostaje ???? Po prostu nie wiem ja ksie do tego zabrac nie chodze juz na studia ale zawsze mzoan sie zapisac :D U mnie ot wyglada w ten sposob ze jesli sie zdecyduje to zbyt wiele spraw pozamykam zeby tu wracac - daltego moje obawy i pytania - PROSZE O POMOC.

Napisano

Czesc!

Ales wymyslil... :wink:

Chcialbym wyjechac do USA i najprawdopodobniej jak juz sie na to zdecyduje to tam zostac ( pytanie tylko jak to zrobic zakladamy ze jestem nielegalnie )?

To co jak zrobic? Zostajesz i juz... Nie rzucasz sie w oczy, zyjesz w lekkim strachu itd. itd...

Czy mozna komus kto wygra Green Card zasponsorowac cos i w zamian jako para dostac tez Green Card ???  

Mozna sie z taka osoba ozenic i wowczas wyjechac razem...

czy moze lepiej wyjechac na W&T i tam po przepracowaniu 5 miesiecy potem szukac czegos juz na lewo ???

Wreszcie mowisz do rzeczy... Moim zdaniem to najlepsza droga pod kazdym wzgledem, w tym czasie moglbys pozalatwiac wiele waznych i potrzebnych dokumentow, moze i zdobyc jakies ubezpiecznie na pozniej, wybadac teren... A zreszta po W&T moglbys probowac zmienic status swojej wizy i nie musialbys od razu zyc na nielegalu... Zawsze ponadto pozostaje malzenstwo z jakas rozkoszna Amerykanka... :smt040

Pozdrawiam,

DAWID

Napisano

Eh... nie wiem czy to taki dobry pomysl, mam paru znajomych w usa nielegalnie i maja ciezko. Jak bys sie rzeczywiscie zdecydowal lepiej zalatw prace jakas legalnie najpierw zeby miec social security bez tego ciezko, poza tym na 100% potrzebne ci prawo jazdy bo bez tego nic w usa nie zalatwisz a o kupowaniu auta (hmm... moze nie tyle kupieniu a ubezpieczeniu) mozesz zapomniec. Poza tym ostatnio mi kumpela mowila, ze INS robil nalot na restauracje i ona nie szla 4 dni do pracy i malo zawalu nie dostala. Latwiej jest jak kogos legalnego tam masz kto moze wziasc na siebie auto czy telefon. Nie wiem ja tez mnialam taki dylemat jak bylam w USA, nie wiedzialam czy wracac czy zostac, ale wrocilam skonczyc studia, stwierdzilam ze nie chce byc popychadlem dla jakis glupich amerykanow. Zastanow sie dobrze, jak sie zdcydujesz szukaj tam znajomosci i zalatw wszystkie dokumenty jakie tylko mozesz to potem bedzie ci latwiej. Ja bym na twoim miejscu probowala najpierw szukac jakiejs legalnej drogi. W kazdym razie powodzenia.

Napisano

Nie przyjezdzaj do Sikago.

1. Za duzo tu Polakow.

2. Nie ma pracy

3. Mayor Daley powiedzial,ze zamyka bramy do miasta dla studentow

z Polski.

4. Naucz sie dobrze jezyka.

5. Na Florydzie jest cieplo.

6. Nie zostaniesz legalnie i tak.

7. Zapomnij o Amerykanskich laskach- nie masz kasy!

8. Papierowe malzenstwo od $15.000

9. Impreza trwa za dlugo.

10. Wiesz co masz robic!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...