Skocz do zawartości

porada wiza J1 - ucieczka

komp

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
sociala mam od zeszlego roku - w przypadku mojego jest dopisek wazny tylko z pozwoleniem o prace ,ktore niby mam ale wciaz nie wiem czy jest wazne ?? no i ciekaw jestem czy moge w dalszym ciagu aplikowac ...

aplikowac mozesz - na DSie nie jest napisany czy jest on 'aktualny'. SSA musi to sprawdzic, wlasnie w SEVISie - wiec jesli numer dostaniesz, to ok; jesli nie dostaniesz - to bedziesz wiedziec dlaczego.

btw: sponsor na 100% mogl 'przekazac' monitorowanie twojego programu '3rd party', czyli btc - ale na 99,9% nie mogl zcedowac na nich administrowania wpisami do SEVISu. dzwon wiec jeszcze raz do ciee, jesli chcesz sie dowiedziec jak wyglada aktualny status.

nara, heh

Napisano
aplikowac mozesz - na DSie nie jest napisany czy jest on 'aktualny'. SSA musi to sprawdzic, wlasnie w SEVISie - wiec jesli numer dostaniesz, to ok; jesli nie dostaniesz - to bedziesz wiedziec dlaczego.  

Nie no SSN mam juz i o to sie nie martwie

btw: sponsor na 100% mogl 'przekazac' monitorowanie twojego programu '3rd party', czyli btc - ale na 99,9% nie mogl zcedowac na nich administrowania wpisami do SEVISu

rozumiem ze btc moze sprawdzic moj status w sevisie ,ale tylko CIEE jest w stanie wprowadzic zmiany w sevisie tak ?

Napisano
btw: sponsor na 100% mogl 'przekazac' monitorowanie twojego programu '3rd party'' date=' czyli btc - ale na 99,9% nie mogl zcedowac na nich administrowania wpisami do SEVISu[/quote']

rozumiem ze btc moze sprawdzic moj status w sevisie ,ale tylko CIEE jest w stanie wprowadzic zmiany w sevisie tak ?

polskie biuro moglo uzyskac od sponsora pozwolenie na czesciowy nadzor nad studentem (np. orientation, mieszkanko, praca) ale nie sadze, zeby moglo uczestniczyc w uaktualnianiu danych w SEVISie. watpie zeby moglo ten status w ogole 'widziec' w systemie - jesli cos widzi, to ewentualnie zmiany w bazie sponsora, ale to nie to samo co SEVIS.

dane w systemie moze zmieniac tylko 'urzednik odpowiedzialny', albo 'urzednik zastepczy'. tych moze byc okreslona ilosc - 10 na sponsora... watpie, zeby CIEE - najwiekszy na swiecie sponsor dla J1ek mial akurat temu biuru 'oddawac' jedna z tych osob/pozycji. stad - posrednio - sadze, ze w btc zaden alternate officer (czyli osoba z dostepem do SEVISu) nie pracuje i wszelkich faktycznych zmian moze dokonywac jedynie pracownik CIEE.

nara, heh

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...