Skocz do zawartości

gwarancje finansowe dla emigrantow

jedrus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Pozdrawiam i dziekuje wszystkim ,ktorzy udzielali mi rad na poprzednie pytania.Temat nie nowy ale budzacy pewne niejasnosci w rozumieniu instrukcji . Ale po koleji ..... GC otrzymalem przez sponsorowanie pracownicze ,nastepnym krokiem bylo wyslanie formy I-824 do consulatu US w W-wie aby zona mogla byc przy mezu .Niebawem moja zona otrzymala instrukcje jak ma postepowac i co ma ze soba miec na rozmowie z consulem . I tu w punkcie 7 jest napisane "Wiekszosc osob ubiegajacych sie o wize imigacyjna na podstawie petycji zlozonej przez rodzine lub pracodawce musi zlozyc formularz I-864,tj umowe o gwarancjach finansowych . Pozostale osoby ubiegajace sie o wize musza przedstawic dowody na to ,ze nie beda korzystac z pomocy spolecznej ............" . DO JAKIEJ GRUPY ZAKWALIFIKOWAC MOJA ZONE ?

Jezeli do pozostalych to jakie dowody przekonaja consula ?

Napisano
Jedrus jak znasz odpowiedź to sie podziel pewnie się kiedyś komuś przyda

Nie wiem dlaczego odrazu tak nie postapilem ,co tlumaczy zarazem "zainteresowanie" tematem ....... poprostu skorzystalem z wyszukiwarki na tej witrynie i tam znalazlem odpowiedz .Ot i cala tajemnica

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...