JacekN Napisano 14 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2006 Wlasnie mi sie przypomnialo, jak nasi pakowali sie do Kanady przez tzw. zielona granice. Otoz, za starych, dobrych, peerelowskich czasow mozna bylo latac na paszport socjalistyczny na Kube. Samolot startowal z Moskwy, a, ze lot dlugi, to gdzies w Kanadzie mial miedzyladowanie i tankowanie. Przepisy nakazywaly wysiadac z samolotu, podczas tankowania. Reszte sobie juz latwo wyobrazic. Byl to skuteczny sposob dla silnych mezczyzn, gdyz takich od razu brano do wyrebu lasu, gdzie place byly nawet dobre. Tak, ze jesli ktos na sile chce do Kanady wjechac, to niech sprawdzi czy te samoloty jeszcze lataja.
karus Napisano 24 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2006 ooo stary dawno sie tak nie usmiałem, dobre dobre
canada4u2 Napisano 25 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2006 Bardzo glupi pomysl. To kiedys to dzialo bo Polska byla krajem komunistycznym i mozna sie bylo strac o refugee status, teraz to gwarantuje ze nigdy nie dostaniesz legalnego pobytu w Canada www.canada4u2.com
jok Napisano 25 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2006 heh, ciekawy pomysł, ale "niestety" nie jesteśmy już krajem komunistycznym... ale z drugiej strony to teraz działa pełno grup na rzecz ochrony środowiska, także zatrudnienie przy wycince lasów może być problemem
pavel1975 Napisano 25 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2006 Bardzo glupi pomysl.(...) w Canada www.canada4u2.com Kolega sobie tylko zażartował, a Ty też zartujesz pisząc "w Canada"? Bo ja się uśmialem po pachy jak to przeczytałem
miles Napisano 25 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2006 Tzn z czego sie usmiales bo nie wiem o co ci chodzi z tego ze ktos napisal ,,Canada" ?
sly6 Napisano 25 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2006 miles jesli ktos pisze Canada to moze byc ale tutaj wyszlo " w Canada" -w Kanadzie..juz wiele razy widzialem takie posty ze np w Canadzie,Canady itp
pavel1975 Napisano 25 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2006 Tzn z czego sie usmiales bo nie wiem o co ci chodzi z tego ze ktos napisal ,,Canada" ? 'o to mi chodzi z tego' ze po polsku ten kraj nazywa sie Kanada i podlega odmianie przez przypadki, a to co niektorzy robia z polszyzna jest czesto zabawne, tak jak w tym wypadku
jok Napisano 25 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2006 to raczej tzw. szpan, czyli pokazanie jakim to on canadyjczykiem jest
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.