podar Posted July 20, 2006 Report Share Posted July 20, 2006 Witam, Powinienem dawno o tym napisać, ale nie mialem czasu. Wiele osób staneło przed sporym problemem - wyborem komórki. Wybór nie jest prosty. Po kilku wieczorach w końcu wybrałem sieć Tracfone. Normalnie nic specjalnego, ale: Telefon kupisz już za 20$ w marketach. Do wyboru jest np. Nokia 1100 (widziałem w Wal-mart, simlock'a sciagnac można chyba kodem) lub Motorola C139 w promocji za 18,88$ w marketach Target. Normalnie masz tylko 10 minut (=unit'ów). Dodatkowe 10 dostajesz za rejestrację przez Internet. Telefon jest wtedy aktywny tylko przez 2 miesiące. Jednak możesz dostać razem aż 170 minut. Wystarczy, że skorzystasz z promocji Refer-A-Friend. Wtedy dostajesz 120 minut gratis, tak samo jak i polecający Cię. Extra 30 minut dostajesz wpisując specjalny kod promocyjny. Do już 2 miesięcy "airtime" dostajesz DODATKOWE 2 miesiące (nie jest jak w Polsce). Jeżeli nie masz osoby polecającej napisz do mnie wiadomość, będzie w niej specjalny link'a do rejestracji na stronie Tracfone. WAŻNE! Nie można skorzystać z promocji jeżeli już jesteś zarejestrowany ((chociaż może niekoniecznie)). I takim oto sposobem za 20$ mamy telefon na całe 4 miechy. Starczy akurat na program Work&Travel;) Przetestowane przeze mnie. P.S. We wszystkich pre-paid'ach płaci się za odbieranie rozmów! Czasami nawet płaci się za odbieranie wiadomości. Zasięg sieci na jest stronie Tracfone. Nie sugerujcie się nazwami sieci widzianymi w menu Waszych telefonów. Wygląda na to, że Tracfone korzysta z wszystkich! Mój email to SKASUJ_TOdkarminski@gmail.com Zasieg sieci Link to comment Share on other sites More sharing options...
cavscout Posted July 20, 2006 Report Share Posted July 20, 2006 Witam,Powinienem dawno o tym napisać, ale nie mialem czasu. Wiele osób staneło przed sporym problemem - wyborem komórki. Wybór nie jest prosty. Po kilku wieczorach w końcu wybrałem sieć Tracfone. Normalnie nic specjalnego, ale: Telefon kupisz już za 20$ w marketach. Do wyboru jest np. Nokia 1100 (widziałem w Wal-mart, simlock'a sciagnac można chyba kodem) lub Motorola C139 w promocji za 18,88$ w marketach Target. Normalnie masz tylko 10 minut (=unit'ów). Dodatkowe 10 dostajesz za rejestrację przez Internet. Telefon jest wtedy aktywny tylko przez 2 miesiące. Jednak możesz dostać razem aż 170 minut. Wystarczy, że skorzystasz z promocji Refer-A-Friend. Wtedy dostajesz 120 minut gratis, tak samo jak i polecający Cię. Extra 30 minut dostajesz wpisując specjalny kod promocyjny. Do już 2 miesięcy "airtime" dostajesz DODATKOWE 2 miesiące (nie jest jak w Polsce). Jeżeli nie masz osoby polecającej napisz do mnie wiadomość, będzie w niej specjalny link'a do rejestracji na stronie Tracfone. WAŻNE! Nie można skorzystać z promocji jeżeli już jesteś zarejestrowany ((chociaż może niekoniecznie)). I takim oto sposobem za 20$ mamy telefon na całe 4 miechy. Starczy akurat na program Work&Travel;) Przetestowane przeze mnie. P.S. We wszystkich pre-paid'ach płaci się za odbieranie rozmów! Czasami nawet płaci się za odbieranie wiadomości. Zasięg sieci na jest stronie Tracfone. Nie sugerujcie się nazwami sieci widzianymi w menu Waszych telefonów. Wygląda na to, że Tracfone korzysta z wszystkich! Mój email to SKASUJ_TOdkarminski@gmail.com Zasieg sieci To jest dobra oferta dla ludzi ktorzy duzo nie rozmawiaja. Ja polecilbym net10 ( www.net10.com ). Net10 nalezy do tracfone i telefony net10 mozna kupic w kazdym Walmart, Kmart czy Target. Telefony sa drozsze od tych z trackfone ale dostaje sie wiecej minut. Naprzyklad Motorola C139 kosztuje $50, ale w cenie telefonu jest rowniez 300 minut na rozmowy ktore sa wazne przez 2 miesiace. Na dluzszy okres net10 jest leprza oferta niz tracfone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubakj Posted July 21, 2006 Report Share Posted July 21, 2006 I przestan piepszyc o zdjeciu simlocka, bo te telefon nie maja miejsc na karte sim. Osobiscie twierdze, ze TracFone jest do [beeep] (kozystalalem w NYC i Bellport), lipa jak nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cavscout Posted July 21, 2006 Report Share Posted July 21, 2006 I przestan piepszyc o zdjeciu simlocka, bo te telefon nie maja miejsc na karte sim.Osobiscie twierdze, ze TracFone jest do [beeep] (kozystalalem w NYC i Bellport), lipa jak nic. Teraz w telefonach tracfone sa uzywane sim karty, sam widzialem jak w Walmart sprzedaca wsadzal sim karte do nowo zakupionej Nokii 1100 dla dziadka co nie bardzo wiedzial co zrobic. Moja Motorola C139 rowniez miala sim karte. A co zdejmowania simlocka, to watpie zeby sie oplacalo, szczegolnie ze telefony oferowane w tracfone czy net10 naprawde nie sa za specjalne. Co do zasiegu, jak bedziesz w NYC nastepnym razem to sprawdz czy cos sie nie zmienilo. Ja mieszkam mozna powiedziec na za[beeep]u i telefon z net10 mial zasieg caly czas i ludzie posiadajacy tracfone tez nie maja problemu z zasiegiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mk Posted July 21, 2006 Report Share Posted July 21, 2006 Jesli wezme ze soba do usa moj aparat SonyEricsson w810, to bedzie on normalnie dzialal w jakiejkolwiek sieci (jest trojzakresowy wiec teoretycznie tak) i czy musze sciagnac mu simlocka (orange)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubakj Posted July 21, 2006 Report Share Posted July 21, 2006 I przestan piepszyc o zdjeciu simlocka, bo te telefon nie maja miejsc na karte sim.Osobiscie twierdze, ze TracFone jest do [beeep] (kozystalalem w NYC i Bellport), lipa jak nic. Teraz w telefonach tracfone sa uzywane sim karty, sam widzialem jak w Walmart sprzedaca wsadzal sim karte do nowo zakupionej Nokii 1100 dla dziadka co nie bardzo wiedzial co zrobic. Moja Motorola C139 rowniez miala sim karte. A co zdejmowania simlocka, to watpie zeby sie oplacalo, szczegolnie ze telefony oferowane w tracfone czy net10 naprawde nie sa za specjalne. Co do zasiegu, jak bedziesz w NYC nastepnym razem to sprawdz czy cos sie nie zmienilo. Ja mieszkam mozna powiedziec na za[beeep]u i telefon z net10 mial zasieg caly czas i ludzie posiadajacy tracfone tez nie maja problemu z zasiegiem. Ja mialem jakas [beeep]owata Nokie i nie miala miejsca na karte SIM, wiec myslalem, ze tak wszystkie teleofny maja. A w NYC kozystali chyba z sieci Cingular i mieli badziewny service, nie dalo sie gadac, nie dalo sie wykrecac telefonow. Teraz to juz nie bede sprawdzal, bo nie bede w to inwestowal. Generalnie zrazilem sie do TracFone i wybralem prepaida Cingular. Link to comment Share on other sites More sharing options...
STMan Posted July 21, 2006 Report Share Posted July 21, 2006 A ja mam cingulara n6110, dlatego, ze mam znajomych w sieci a za dolara dziennie moge dzwonic do nich ile chce i kiedy chce Telefon z karta kosztowal chyba ok. 40dol w salonie providera. Jeseli chodzi o cennik poza siecia, to niestety nie pamietam :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keyser Soze Posted July 21, 2006 Report Share Posted July 21, 2006 Ja włsnie tez powoli zastanawiam sie nad wyborem providera, moi znajomi z Ca maja w wiekszosci Verizon, Cingular i T-Mobile - przy czym V w SF natomiast C i T-M w LA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.