Jump to content

praca po slubie na wizie J1

Recommended Posts

witam wszystkich!

mam dosc banalny problem... wlasnie przebywam w usa na programie work and travel na wizie J1. planuje wyjsc za maz, bo nie wyobrazam sobie kojejnej rozlaki z moim ukochanym, i moje pytanie dotyczy faktu czy lepiej poczekac do ostatnich dni waznosci mojej wizy i wtedy brac slub, czy tez zrobic to juz teraz. jestesmy w trakcie zbieraia wszystkich wymaganych dokumentow a moje pytnie wynika stad ze nie wiem czy po slubie moja wiza J1 wciaz jest wazna i czy moge na niej pracowac?

nie chce robic nic nielegalnie dlatego tez prosze o pomoc.

pozdrawiam wszystkich

• 2 weeks later...

Ja mam ten sam problem,i rowniez jestem b.ciekawa odpowiedzi na Twoje pytanie. Poza tym o jakich dokumentach mowisz? jestescie w trakcie zbierania jakich dokumentow???

pozdrawiam

hej dziewczyny,

ja tam nie jestem pewna - ale jak wiem to nie zrobilismy nic nielegalnie. Ja bylam na J1 ale jako au pair- pobralismy sie pod koniec sierpnia a moaja wiza byla wazna do polowy pazdziernika. Pobralismy sie- ja pracowalam do polowy pazdziernika zgodnie z kontraktem. Nie mialam zadnych problemow z powrotem do Polski ani z przyjazdem znowu tutaj - takze chyba wszystko dobrze...

A o zbieraniu jakich dokumentow mowicie? O ile ja pamietam to j anie musialam dostarcyc nic- moj maz wypelnil podanie, zarejstrowal, zamowilismy urzednika i tyle. Nawet nie musialam dostarczac mojego aktu urodzenia!

Tak czy inaczej zycze Wam powodzenia.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...