Skocz do zawartości

wyjazd rodzinny

ciemny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czesć. Chcialbym sie dowiedziec czy jesli ja, moja matka i brat dostalismy zaproszenia do USA, czy moga byc jakies trudnosci? Czy konsul moze stwierdzic ze chcemy przeniesc sie tam na stale (skoro cala rodzinka) i nie dac wizy? Moja mama jest nauczycielka juz dobrych kilka lat, ja dopiero poszedlem do nowej szkoly, brat jest rok starszy ode mnie, ma 17 lat. Moj ojciec jest w USA legalnie, zlozyl papiery zeby zostac jakims legalnym imigrantem (nie jestem pewny czy dobrze prawie bo sie na tym nie znam). Wiec jak?

Napisano

ciemny z tego co napisales to tak moze Konsul pomyslec bo Twoj Ojciec juz zaczal sprawe z legalizacja .Musicie udowodnic ze wrocicie do Polski i ze Wasz wyjazd jest czysto turystyczny .

Napisano

Znajomi z rok temu starali sie o wyjazd na slub syna z obywatelka, czyli teoretycznie syn mial papiery w kieszeni. Chcieli wyjechac chyba w 4 osoby, wtym chlopak tuz po maturze i przed studiami. Wszyscy mowili, ze nie dostana promesek, ze ich cofna, a oni spokojnie wjechali, posiedzieli i wrocili - nie bylo najmniejszego problemu. Tak wiec nie ma co sie zamartwiac, powodzenia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...