Wiesław177 Napisano 31 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2006 Skąd ściągnąć wzór deklaracji celnej dla osób posiadających "zieloną kartę" wypełnianą przy wjeździe do USA?(podobno inny niż dla turystów?!).Pilne!.
Wiesław177 Napisano 31 Lipca 2006 Autor Zgłoś Napisano 31 Lipca 2006 jest taki sam jak dla turystow Dziękuje ! za informacje o deklaracji celnej,a korzystając z wiedzy N emo1-proszę o podobny "cynk"w sprawie deklaracji wizowej.Tej z kolei posiadacz "zielonej karty"chyba nie musi wypełniać?!
Wiesław177 Napisano 1 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2006 Dziękuję sly6 za podpowiedź ale może jeszcze jedno,-wracając do deklaracji celnej to jest w niej punkt "-Podać kraj stałego zamieszkania" i czy tu w odpowiedzi jako posiadacz "zielonej karty' -wpisuję USA czy też Poland(bo tak mam w polskim paszporcie)?!
cavscout Napisano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2006 Dziękuję sly6 za podpowiedź ale może jeszcze jedno,-wracając do deklaracji celnej to jest w niej punkt "-Podać kraj stałego zamieszkania" i czy tu w odpowiedzi jako posiadacz "zielonej karty' -wpisuję USA czy też Poland(bo tak mam w polskim paszporcie)?! Musisz sobie sam odpowiedziec. Jak masz GC to mieszkasz w USA wiec sam wywnioskuj co powinienes napisac .
sly6 Napisano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2006 Wiesław177 a Ty masz w reku GC czy tylko wize emigracyjna w paszporcie?
nemo1 Napisano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2006 posluchaj ja tez mam gc ale mieszkam w polsce ale nie rob takich rzeczy ze w deklaracji wpiszesz adres zamieszkania polski!!!! jesli trafi ci sie jakis celnik upeirdliwy to mozesz miec klopoty - pamietaj w deklaracji adres amerykanski!!! (chyba ze leciesz pierwszy raz dopiero z papierami to wtedy jeszcze mozesz wpisac polski:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.